27. august 1997 kell 22:00

Kas võtsite midagi ette oma Ühispanga aktsiatega?

Väikeinvestorina on mul ju äärmiselt hea meel, kui minu omanduses olevate aktsiate hind on äkki kõrgele tõusnud. See on ju kena. Väikeinvestor rõõmustab alati ja alati inimene mõtleb siis selle peale, mis nüüd teha. Et kas nüüd on õige aeg müüa või on õige aeg hoida. Kes tahab spekulatiivset tulu, see peab sellises olukorras kiiresti realiseerima.

Minu puhul väga lihtne. Kuna ma loen oma aktsiate arvu seal väga väikeseks, siis mina lihtsalt hoian. Minu isiklik veendumus on see, aga ma ei ole spetsialist, et poole aasta perspektiivis ei juhtu Eesti aktsiaturul mitte mingeid olulisi langusi.

Ausalt öelda ma ei ole liigutanud Ühispanga aktsiaid nende omandamisest saadik. Kuna kogus on väike ja mul ei ole nii-öelda hetkel investeeringute vajadust, siis ma lihtsalt kasutan märksõna -- hoia ja ära tegele sellele mõtlemisega. Mul ei ole eesmärki neid realiseerida. Kui näiteks tekib soov osta endale korterit või midagi sellist, väga võimalik, et siis tuleb reservid mängu panna ja vaadata, kuidas hetkel kursid on. Kuna hetkel ei ole sellist probleemi, siis mina suhtun täiesti rahulikult. Ma ise arvan, et Ühispanga aktsia hind veidi langeb, aga põhimõtteliselt ei tohiks ta enam endisele tasemele mingil juhul kukkuda.

Mina Ühispanga aktsiaid sellepärast ei müünud ega ostnud. Pean pikaajalist positsiooni ja usun, et praeguses võitluses on üksjagu mängus pankade omavahelised arveteklaarimised ning võib-olla kellegi soovid mitte kaotada ette tehtud forward-tehingute pealt ja igasugused muud sellised asjaolud.

See siseinfo, millest nüüd räägitakse, et on laiali läinud, seda siseinfot oodati ju ammu. Eks oodati, missugune panga kasumiprognoos siis tuleb. Selle kohta on tehtud mitmesuguseid oletusi ja enamus on ikka arvanud, et see 200 miljoni ringi võiks tulla. Praegune jutt, see kuulujutu tasemel olev jutt räägib märksa suuremast numbrist. Räägitakse juba 300 miljonist. Arvan, et see päriselt tõele ei vasta, aga ilmselt kellelegi on kasulik selliste numbrite ja asjadega manipuleerida.

Aga minule kui investorile see mingil määral ei mõjunud ja mul on arvamus, et Ühispanga aktsia aasta lõpuks kindlasti veel tõuseb. Et võita ajutiste languste ja tõusude pealt, seda võib ju kaasa mängida, aga selleks peab olema aega ja tahtmist. Teatavat mõju börsile need asjad kindlasti avaldasid. Võin ütelda seda, et mulle ka pakuti võimalust, et kas ma ei tahaks müüa, aga ma loobusin sellest müügist.

Hetkel kuum