27. august 1997 kell 22:00

Ühispanga peahoone kõrvale on kavas ehitada korterelamu

Kaheksakorruselise hoone eskiislahenduse autor on arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik. Hoone keldrikorrusele tuleb autoparkla, esimestele korrustele äri- ja bürooruumid ning alates neljandast korrusest korterid.

Ülo Johansoo sõnul on hoone alla jääva 883 m² suuruse krundi hoonestusõigus ASil Tukent. Ehituse alustamist takistavad tema väitel praegu rahastajate puudus ja Ühispanga peahoonet ehitava ASi Merko Ehitus soov kasutada Tukenti krunti abipinnana.

Teisele poole Ühispanga peahoonet kaubandus- ja ärikeskuse ehitanud AS Feraldo soovib osta ASilt Tukent krundi ja eskiislahenduse ära, kinnitas Feraldo juhataja Enn Liimets. Ta märkis, et Feraldo on pidanud sellekohaseid läbirääkimisi ka Tukenti esindajatega.

«Võib-olla saame selle krundi endale, siis tuleb projekt küll ümber teha,» kommenteeris Liimets. «Praeguse projekti järgi on krundile jäetud kasutamata nurki, aga nii ei ole otstarbekas kalli kesklinna maaga ümber käia.»

Ülo Johansoo sõnul on krundi hoonestusõiguse müümist küll arutatud, kuid esialgu püütakse hoone siiski ise valmis saada. Ta lisas, et praegu on ehituse peatöövõtjana välja valitud ASi Tukent üks põhiaktsionäre AS Kolle.

ASi Tukent suuremad omanikud on Tasmo Grupp ja AS Kolle, samuti Tartu maanteel asuva krundi eraisikust õigusjärgne omanik.

Hetkel kuum