• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispanga peahoone kõrvale on kavas ehitada korterelamu

  Kaheksakorruselise hoone eskiislahenduse autor on arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik. Hoone keldrikorrusele tuleb autoparkla, esimestele korrustele äri- ja bürooruumid ning alates neljandast korrusest korterid.
  Ülo Johansoo sõnul on hoone alla jääva 883 m² suuruse krundi hoonestusõigus ASil Tukent. Ehituse alustamist takistavad tema väitel praegu rahastajate puudus ja Ühispanga peahoonet ehitava ASi Merko Ehitus soov kasutada Tukenti krunti abipinnana.
  Teisele poole Ühispanga peahoonet kaubandus- ja ärikeskuse ehitanud AS Feraldo soovib osta ASilt Tukent krundi ja eskiislahenduse ära, kinnitas Feraldo juhataja Enn Liimets. Ta märkis, et Feraldo on pidanud sellekohaseid läbirääkimisi ka Tukenti esindajatega.
  «Võib-olla saame selle krundi endale, siis tuleb projekt küll ümber teha,» kommenteeris Liimets. «Praeguse projekti järgi on krundile jäetud kasutamata nurki, aga nii ei ole otstarbekas kalli kesklinna maaga ümber käia.»
  Ülo Johansoo sõnul on krundi hoonestusõiguse müümist küll arutatud, kuid esialgu püütakse hoone siiski ise valmis saada. Ta lisas, et praegu on ehituse peatöövõtjana välja valitud ASi Tukent üks põhiaktsionäre AS Kolle.
  ASi Tukent suuremad omanikud on Tasmo Grupp ja AS Kolle, samuti Tartu maanteel asuva krundi eraisikust õigusjärgne omanik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.