• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rebasekasvandus annab panga kohtusse

  Järgmisel nädalal esitab Raku karusloomakasvanduse pankrotihaldur Tallinna linnakohtusse hagi EVEA panga vastu, et panna ta täitma garantiikohustust panga kliendiks oleva ASi KSK ostulepingu osas.
  AS KSK, mille juhatuse esimees on Jüri Kravt?enko, on tasunud kasvanduselt ostetud Karjaküla söödakompleksi 6,5 miljoni kroonisest hinnast 3,2 miljonit krooni. Maksmata summa on koos viivistega ligi 3,5 mln krooni.
  ASi KSK ostu tagas EVEA pank. Raku karusloomakasvanduse pankrotihalduri Jaak Annuse nõudmisel pidi pank ühe osa sellest summast tasuma kolmapäevaks, ülejäänud osa 1. septembriks.
  Annus teatas eile, et talle on selgeks saanud, et pank seda kohustust omaks ei võta ja seepärast on kohtusse esitatavad materjalid juba koos. Raku karusloomakasvandust esindab kohtus vandeadvokaat Jüri Raidla.
  EVEA panka esindav vandeadvokaat Leon Glikman on varem öelnud, et pank ei tunnista garandiks olemist, sest garantiikohustus lõppes lepingu järgi eelmise aasta septembris. Glikman märkis, et vaidlusaluste hoonete omandiõigus läks ASile KSK üle kohe lepingu vormistamise momendist ja seega oleks asjade loomulik käik, et KSK oma vara ise maha müüb ja võla tasub. «Arusaamatu, miks nõutakse maksekohustuse täitmist sekundaarset kohustust omavalt isikult,» ütles Glikman.
  Pankrotihaldur Jaak Annus teatas, et EVEA panga garantiikohustuse lõpp mullu septembris on kas tehniline või teadlikult lepingusse sisestatud viga. «Lepingu ja garantiide mõte oli, et pank võtab garantii kogu summa ulatuses,» kinnitas Annus. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Raadiohommikus: mida teeb meile tulevane suur palgakasv?
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.