31. august 1997 kell 22:00

Börs on liikumas imagokriisi poole

Nõrga inspektsiooni, pasiivse börsi ja hoolimatu rahandusministeeriumi juhitavale Eesti väärtpaberiturule on kujunemas insaiderite ja mängurite börsi pahaendeline imago.

Kuhu see viia võib, annab selget tunnistust kasvõi eilne päev, mil ilma ühegi olulise uudiseta kiirelt üles rallinud Forekspanga aktsia tekitas turul igasugu spekulatsioone. Kuigi kiire tõusu taga ei pruugi olla midagi ebaseaduslikku, hakkavad mõtted viimaste päevade sündmuste valguses tahes tahtmata ühes kindlas suunas liikuma. Ei pea olema eriline selgeltnägija, et ennustad, milleni sellise tendentsi süvenemine viia võib.

Väga ägedalt jätkas reedel viimaste päevad kuum tegija Ühispank. Kuigi täpsed andmed puuduvad, oli päevaga registreeritud 337 tehingut ilmselt Tallinna börsi kõigi aegade suurim ühe aktsiaga registreeritud tehingute arv. Iseloomulikuna võis täheldada, et aktiivsed olid reedel just väikeinvestorid. Ühispanga aktsia jätkas uue kasumiprognoosi valguses kiiret tõusu, kerkides päevaga 7,05%, 167 punktile.

Hetkel kuum