1. september 1997 kell 22:00

Hotellide suvi oli üliedukas

Hotell Olümpia hotellijuhi Kati Kusmini sõnul vähenes sel suvel mõnevõrra sakslastest hotelliklientide arv, suurenes aga rootslaste ja inglaste arv. Ka Venemaalt pärit külastajate arv näitab kasvutendentsi, märkis Kusmin.

Hotelli Pärnu direktori Tõnu Steinbergi sõnutsi on võrreldes eelmise aastaga suurenenud kuni kaks nädalat hotellis elanud turismigruppide külastuste arv. Laienenud on ka hotelli Pärnu klientuur päritolumaade lõikes. Kaugemad külalised olid sel suvel Ameerikast, Kanadast ja Araabia Ühendemiraatidest, rääkis Steinberg.

Pärnus asuva hotelli Strand müügijuhi Anneli Kaare sõnul püstitas viie aasta vanune Strand selle suve täituvusega kogu tegutsemise aja rekordi. Kaare sõnutsi oli Strandi külastajate hulgas märgata Venemaalt pärit turistide osakaalu kasvu, poole külastajatest moodustavad aga endiselt soomlased.

Positiivse üllatusena tuli see, et hotellis puhkasid suvel nädalate kaupa ka Eesti pered, märkis Kaar. Suve keskmine majutuse kestus oli Strandis poolteist ööpäeva, mis Kaare sõnutsi näitas seda, et põhiliselt tullakse hotelli siiski üheks ööpäevaks.

Finest Tartu Hotels ja Finest Pärnurand juhatuse esimees Peep Jonas avaldas rahulolu Pärnus asuva Rannahotelli ja Otepääl talvel avatud Karupesa täituvuse kohta, kuid rahul ei olnud ta Tartus asuva hotelli Taru täituvusega. Kõrgeim täituvus oli nii Rannahotellis (89,7%) kui ka Karupesas (64,3%) juulis. Taru hotelli täituvus jõudis aga vaatamata paindlikule hinnapoliitikale suvekuudel Jonase sõnutsi vaid veidi üle 50%. «Mõju avaldas nii kesklinnas asuva Barclay turule tulemine kui ka see, et Eesti inimene ei liigu veel oma puhkuse ajal ühest linnast teise,» põhjendas ta. Karupesa hea suvine täituvus näitas aga Jonase sõnutsi, et siseturism hakkab ka Lõuna-Eestisse jõudma.

Finest Hotel Groupi marketingijuhi Feliks Mägusi sõnutsi oli see suvi Palace'ile nii täituvuse kui ka müügi osas aegade parim.

Ka esimest suve töötanud St. Barbarale oli Mägusi sõnutsi suvi edukas. Külastajate seas olid liidrid soomlased.

Juunis valminud Park hotelli täituvus oli hotelli direktori Helina Tuvikese sõnutsi ootustepärane. Kolme kuu keskmine täituvus oli 61 protsenti.

Hetkel kuum