• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome Olvi ostab ära Tartu ja Saare õlletehase

  «Magnum Grupp otsustas müüa mõlemad õlletehased, sest firma soovib keskenduda tulevikus eelkõige keemia- ja farmaatsiatööstusele,» ütles AS Magnum Grupi nõukogu esimees Margus Linnamäe. «Teiselt poolt oli Olvi OY Eesti turust väga huvitatud.»
  Lõpliku ostu-müügilepinguni loodavad pooled jõuda septembrikuu jooksul.
  ASi Tartu Õlletehas juhataja Madis Paddar ütles, et oli teadlik Magnum Grupi ja Olvi vahelistest läbirääkimistest. «Kuna aga ise läbirääkimiste juures pole olnud, siis ei oska öelda, mis plaanid Olvil on ettevõttega,» kommenteeris Paddar. «Tavaliselt on uuel omanikul ikka uued mõtted peas.»
  Magnum Grupp ostis Tartu õlletehase eelmise aasta aprillis, kohustudes sinna investeerima kolme aasta jooksul 75 miljonit krooni. Paddari andmetel on õlletehase omanikud investeerinud üle 80 miljoni krooni. Olvi OY omandas 15 protsenti Tartu tehase aktsiatest 1996. aasta sügisel toimunud aktsiakapitali laiendamise käigus.
  Magnum Grupp omandas ASi Saare Õlu selle aasta algul. Saare Õlu juhataja Kaupo Koplus nentis, et talle tuli uudis ettevõtte võimalikust mahamüümisest suure üllatusena. «Võin vaid aimata Magnum Grupi omanike motiive,» rääkis Koplus. «Ravimihulgifirmana alustanuna ja farmaatsiatehase omanikena tahavad nad edaspidi käia vaid sissetallatud rada.»
  Koplus ütles, et Magnum Grupp on Saare Õlu tehnoloogia uuendamisse tänavu investeerinud üle 3 miljoni krooni. «See on olnud täiesti piisav,» lisas Koplus. Seni polnud Olvi Saare Õlu osanik. «Küll aga müüme Olvi õlut,» täpsustas Koplus.
  «Omaniku vahetus Tartu õlletehases vahekordi Eesti õlleturul oluliselt ei mõjuta,» ütles Saku õlletehase peadirektor Cardo Remmel.
  «Pole ju mingit vahet, kes Tartu tehase omanik on. Olvi oli seal juba enne sees ning nende oskused ja kogemused on esindatud,» rääkis ta.
  «See, et Magnum otsustas oma aktsiad õlletehastes maha müüa, on asjade loogiline käik,» ütles Remmel.
  Tartu õlletehas on Eesti suuruselt teine õlletootja, mille turuosa oli möödunud aastal 20 protsenti. ASi Saare Õlu turuosa oli eelmisel aastal 4,6 protsenti. BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.