• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome Olvi ostab ära Tartu ja Saare õlletehase

  «Magnum Grupp otsustas müüa mõlemad õlletehased, sest firma soovib keskenduda tulevikus eelkõige keemia- ja farmaatsiatööstusele,» ütles AS Magnum Grupi nõukogu esimees Margus Linnamäe. «Teiselt poolt oli Olvi OY Eesti turust väga huvitatud.»
  Lõpliku ostu-müügilepinguni loodavad pooled jõuda septembrikuu jooksul.
  ASi Tartu Õlletehas juhataja Madis Paddar ütles, et oli teadlik Magnum Grupi ja Olvi vahelistest läbirääkimistest. «Kuna aga ise läbirääkimiste juures pole olnud, siis ei oska öelda, mis plaanid Olvil on ettevõttega,» kommenteeris Paddar. «Tavaliselt on uuel omanikul ikka uued mõtted peas.»
  Magnum Grupp ostis Tartu õlletehase eelmise aasta aprillis, kohustudes sinna investeerima kolme aasta jooksul 75 miljonit krooni. Paddari andmetel on õlletehase omanikud investeerinud üle 80 miljoni krooni. Olvi OY omandas 15 protsenti Tartu tehase aktsiatest 1996. aasta sügisel toimunud aktsiakapitali laiendamise käigus.
  Magnum Grupp omandas ASi Saare Õlu selle aasta algul. Saare Õlu juhataja Kaupo Koplus nentis, et talle tuli uudis ettevõtte võimalikust mahamüümisest suure üllatusena. «Võin vaid aimata Magnum Grupi omanike motiive,» rääkis Koplus. «Ravimihulgifirmana alustanuna ja farmaatsiatehase omanikena tahavad nad edaspidi käia vaid sissetallatud rada.»
  Koplus ütles, et Magnum Grupp on Saare Õlu tehnoloogia uuendamisse tänavu investeerinud üle 3 miljoni krooni. «See on olnud täiesti piisav,» lisas Koplus. Seni polnud Olvi Saare Õlu osanik. «Küll aga müüme Olvi õlut,» täpsustas Koplus.
  «Omaniku vahetus Tartu õlletehases vahekordi Eesti õlleturul oluliselt ei mõjuta,» ütles Saku õlletehase peadirektor Cardo Remmel.
  «Pole ju mingit vahet, kes Tartu tehase omanik on. Olvi oli seal juba enne sees ning nende oskused ja kogemused on esindatud,» rääkis ta.
  «See, et Magnum otsustas oma aktsiad õlletehastes maha müüa, on asjade loogiline käik,» ütles Remmel.
  Tartu õlletehas on Eesti suuruselt teine õlletootja, mille turuosa oli möödunud aastal 20 protsenti. ASi Saare Õlu turuosa oli eelmisel aastal 4,6 protsenti. BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.