8. september 1997 kell 22:00

Börsisüsteemi käive langeb

Kauplemise aktiivsus Tallinna börsil langeb pidevalt paari viimase nädala ülisuurte käivetega võrreldes. Eile jäi börsisüsteemi käive esmakordselt pärast augustikuu algust alla 100 mln kr taseme, olles 79,95 mln krooni.

Iseloomulikuna võib märkida, et samal ajal kui börsinimekirjade käive langes reedesega võrreldes ligi 46% võrra, siis lisanimekirja käive kasvas 32%, andes tunnistust, et huvi enamkaubeldavate aktsiate järele on hetkel vaibumas. Suurema osa (ca 77%) lisanimekirja käibest andsid siiski samuti pidevalt suurt kauplemisaktiivsust näitavad EVP ja Rakvere lihakombinaat.

Eilse börsipäeva suurima tõusu tegi kommivabriku Kalev aktsia, mis saades innustust teatest, et ettevõte omandab 56% Kaliningradi oblasti suurimast kommitootjast, kerkis eile 9,26% 88,5 kroonile. Sellest tõusust ei saa teha siiski tõsisemaid järeldusi, sest registreeriti vaid 4 tehingut ja hoolimata sellest, et kõik need olid tehtud ostupoolelt, ei anna see tunnistust suurest ostuhuvist. Muidugi saab oma järeldusi teha sellest, et müügitehinguid ei registreeritud ühtegi.

ÄP indeks kerkis eile 0,77 punkti (+0,05%) ja lõpetas päeva 1416,97 punktil.

Hetkel kuum