• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsisüsteemi käive langeb

  Kauplemise aktiivsus Tallinna börsil langeb pidevalt paari viimase nädala ülisuurte käivetega võrreldes. Eile jäi börsisüsteemi käive esmakordselt pärast augustikuu algust alla 100 mln kr taseme, olles 79,95 mln krooni.
  Iseloomulikuna võib märkida, et samal ajal kui börsinimekirjade käive langes reedesega võrreldes ligi 46% võrra, siis lisanimekirja käive kasvas 32%, andes tunnistust, et huvi enamkaubeldavate aktsiate järele on hetkel vaibumas. Suurema osa (ca 77%) lisanimekirja käibest andsid siiski samuti pidevalt suurt kauplemisaktiivsust näitavad EVP ja Rakvere lihakombinaat.
  Eilse börsipäeva suurima tõusu tegi kommivabriku Kalev aktsia, mis saades innustust teatest, et ettevõte omandab 56% Kaliningradi oblasti suurimast kommitootjast, kerkis eile 9,26% 88,5 kroonile. Sellest tõusust ei saa teha siiski tõsisemaid järeldusi, sest registreeriti vaid 4 tehingut ja hoolimata sellest, et kõik need olid tehtud ostupoolelt, ei anna see tunnistust suurest ostuhuvist. Muidugi saab oma järeldusi teha sellest, et müügitehinguid ei registreeritud ühtegi.
  ÄP indeks kerkis eile 0,77 punkti (+0,05%) ja lõpetas päeva 1416,97 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.