• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA intressitõusuvõimalus on väike

  Uus nädal algas dollari langusega nii jeeni kui ka Saksa marga suhtes, sest turud ei võtnud USA föderaalreservide presidendi A. Greenspani reedeõhtust kõnet kui otsest viidet intressimäärade tõstmiseks.
  Eile hommikul langes dollar 1,7954 DEMini (14,63 kroonini). Samas oli kauplemine hõre -- oodati kauplemise algust Ameerikas. Praegu on analüütikud arvamusel, et Fed ei tõsta 30. septembril toimuval nn avatud turgude komitee istungil intressimäärasid (tõstmise tõenäosus on umbes 30%).
  Veidi tugevnenud Kagu-Aasia valuutad aitasid jeeni Aasia turgudel. Euroopas oli jeeni kurss umbes 121 USD/JPY. Suuremat jeeni langust oodatakse neljapäeval, kui avaldatakse saareriigi andmed rahvusliku koguprodukti kohta, mida analüütikud ususvad tegevat läbi suure languse. Samas ei ole Jaapani keskpangal erilisi võimalusi intressimäärade tõstmiseks.
  Analüütikute arvamust toetas ka Jaapani aserahandusminister Takeshi Komura, kes kinnitas eile pressikonverentsil, et ta usub, et Jaapani keskpank jätab intressimäärad ajalooliselt madalaimale 0,5 protsendi tasemele, mis peaks aitama saareriigi majanduse jälle jalule.
  Päeva jooksul dollar siiski toibus veidi, tõustes järk-järgult tasapisi õhtuks 1,8109 DEMini (14,49 kroonini).
  Soome mark järgis peaaegu täpselt dollari liikumisi ja maksis eile õhtul 2,668 krooni. Rootsi krooni kurss tõusis veidi -- 1,863 kroonini.
  Venemaa keskpank teatas, et järgmisest nädalast täiustatakse repooperatsioonide süsteemi, mis peaks suurendama likviidsust turul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Renault' lahkumise järel vuravad Moskva tehasest välja Moskvitšid
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.