• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA intressitõusuvõimalus on väike

  Uus nädal algas dollari langusega nii jeeni kui ka Saksa marga suhtes, sest turud ei võtnud USA föderaalreservide presidendi A. Greenspani reedeõhtust kõnet kui otsest viidet intressimäärade tõstmiseks.
  Eile hommikul langes dollar 1,7954 DEMini (14,63 kroonini). Samas oli kauplemine hõre -- oodati kauplemise algust Ameerikas. Praegu on analüütikud arvamusel, et Fed ei tõsta 30. septembril toimuval nn avatud turgude komitee istungil intressimäärasid (tõstmise tõenäosus on umbes 30%).
  Veidi tugevnenud Kagu-Aasia valuutad aitasid jeeni Aasia turgudel. Euroopas oli jeeni kurss umbes 121 USD/JPY. Suuremat jeeni langust oodatakse neljapäeval, kui avaldatakse saareriigi andmed rahvusliku koguprodukti kohta, mida analüütikud ususvad tegevat läbi suure languse. Samas ei ole Jaapani keskpangal erilisi võimalusi intressimäärade tõstmiseks.
  Analüütikute arvamust toetas ka Jaapani aserahandusminister Takeshi Komura, kes kinnitas eile pressikonverentsil, et ta usub, et Jaapani keskpank jätab intressimäärad ajalooliselt madalaimale 0,5 protsendi tasemele, mis peaks aitama saareriigi majanduse jälle jalule.
  Päeva jooksul dollar siiski toibus veidi, tõustes järk-järgult tasapisi õhtuks 1,8109 DEMini (14,49 kroonini).
  Soome mark järgis peaaegu täpselt dollari liikumisi ja maksis eile õhtul 2,668 krooni. Rootsi krooni kurss tõusis veidi -- 1,863 kroonini.
  Venemaa keskpank teatas, et järgmisest nädalast täiustatakse repooperatsioonide süsteemi, mis peaks suurendama likviidsust turul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.