11. september 1997 kell 22:00

Lapini tööd mõjusid sümpaatselt ja kaasaegselt

Tartu kunstimuuseumis kuni 21. septembrini.

Tartu kunstimuuseumis saab tutvuda ühe osaga Eesti ühe mitmepalgelisema, väljenduslikult mitmekesise ja ainulaadse kunstniku Leonhard Lapini loomingust. Esindatud on monumentaalmaalid, pisiplastika jne.

- vaataja

Marju Unt

AS Emajõe Design marketingidirektor

Näitus jättis hea mulje. Ülevaatenäituselt oleks ehk oodanud ka skandalistlikke teoseid, ent väljapanek oli põnev, põhjamaaliku meelelaadiga sobiv. Meeldis isamaaluse käsitlus, mis polnud läila ja nõretav, nt «Jumal kaitse Eestimaad», «Kalevi kojutulek». Lapini tööd ei mõju rõhuvalt, ta on nagu Eesti Warhol. See on kunst moodsalt mõtlevale inimesele.

- vaataja

Jaak Anton

AS Astrodata tegevdirektor

Leonhard Lapini tööd on mustvalged ja värvilised, ümarad ja nurgelised. Rohkem mustvalged ja kandilised. Nagu meie elu, mis on üha numbrilisem ja digitaalsem. Loomingu peened, täpselt paiknevad jooned ja geomeetrilised kujundid kannavad ideed -- see oan läbimõeldus ja kunstniku küpsus. Teostes peegelduv digitaalsus ja küpsus on hea.

Hetkel kuum