• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti börside tõus vaibub

  Riia börs jätkab rekordkursil, kuid tõusus polnud eelmise nädala hoogu ja investorid kippusid mitme põhinimekirja aktsia pealt teenitud kasumit realiseerima. Põhinimekirjas tõusid kolm, langesid kolm aktsiat ja üks püsis tasa. Suurim langeja oli Staburadze, mis kukkus kuni 7,9%. Samas jätkas tõusmist Balta, mis oli ka aktiivseim. Lisanimekirjas kaubeldi aktiivselt Liepaja Terasega.
  Vilniuse börsil liikusid aktsiate hinnad eile erinevates suundades. Põhinimekirja Litin-indeks langes, tõsi, vähe. Põhinimekirjas kukkus Hermis, kuna aga Rokiskise Juust tõusis 59 litini, suutmata siiski murda 60 liti psühholoogilist piiri. Suurtõusja oli jätkuvalt A-nimekirja Leedu Energia, mis ronis 4,23 litilt 4,65-le ning tegi ka 1,2 miljoni kroonise suurkäibe. Maaklerid usuvad, et Energia võib tõusta veel päeva või paar, kuid hoiatavad, et aktsia on juba küllalt kallis. Börsi keskkauplemissüsteemi kogukäive oli eile pea rekordiline 3,6 miljonit litti.
  Venemaa kauplemissüsteemis algas esmaspäev küll USA aktsiate kallinemisest tingitud tõusuga, kuid reedel täitmata jäänud müügikorraldused tõmbasid sellele kiiresti kriipsu peale. Äärmiselt loiu kauplemise juures jäid hinnad põhiliselt samaks, kuid maaklerid hoiatavad, et turg liigub hetkel küllalt oluliste tehniliste tasemete kohal ning lähipäevil nendest allapoole langemisel võib tugevam langus jätkuda.
  Reedel suutsid USA suured aktsiad peatada languse tänu viimastele uudistele makromajanduse vallast, mis näitasid jätkuvalt madalat inflatsiooni. Järsult tõusis ka võlakirjaturg. Dow tõusis 82 punkti. Tõusu piirasid mitme suurfirma poolt antud kasumihoiatused, mis taaselustasid mure ettevõtete kasumite pärast ning muutsid turu taas väga volatiilseks. Paljudele tundub, et hiljutised optimistlikud kasumiprognoosid olid üle pingutatud ning analüütikud kardavad, et see võib turule tuua pikema langustrendi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.