16. september 1997 kell 22:00

Balti laevaremonditehas ootab Hansapanga nõusolekut

Balti laevaremonditehase juhataja Fjodor Berman ütles, et põhimõtteliselt on eelleping Leedu laevakompanii ja Balti laevaremonditehase vahel allkirjastatud, kuid projekti finantseerimine ei ole veel lahendatud. «Meie soovitasime leedulastele Hansapanka,» tunnistas Berman.

Ta rääkis, et niipalju kui ta teab, Hansapank tegeleb selle projektiga ning peaks oma sõna ütlema järgmisel nädalal. Hansapangast ei õnnestunud eile kommentaari saada.

Bermani sõnul on projekt perspektiivne just seetõttu, et kui esimese laeva moderniseerimine õnnestub hästi, on firmal lootust sellelt Leedu firmalt saada veel kolme-nelja laeva moderniseerimise tellimus.

«Sellise tööga ei ole meie tehas varem tegelenud, kuna see on üldse sel alal uus ning plaanitud tulemus on laevandusturul huvipakkuv,» sõnas Berman.

Mis puudutab Hansapanga osalemist selles projektis, siis avaldas Berman arvamust, et Hansapank on huvitatud sellises mahus projektidest, seda enam, et Hansapank kinnitab kanda Leedus. «See laevafirma on piisavalt tõsine ja perspektiivikas, et nendega koostööd teha,» märkis Berman.

Varasemas intervjuus on Balti laevaremonditehase juht teatanud, et soovib ettevõtte aktsiad Tallinna väärtpaberibörsil noteerida. Eile ütles Berman, et see toimub järgmisel aastal. Firma ei ole veel jõudnud lõplikult vajalikke struktuurimuutusi läbi viia. «Börsile minek ei ole meile omaette eesmärk,» selgitas Fjodor Berman. «Läheme siis, kui oleme valmis.»

Hetkel kuum