16. september 1997 kell 22:00

Ootused tõstsid Forekspanka

Kired Eesti aktsiaturu ümber ei taha vaibuda. Viimaste päevade sündmused on päevakorrale tõstnud kohaliku väärtpaberituru mõjutatavuse, suuremad tegijad on võimelised tegema mida tahes. Positiivne asja juures on see, et varem üksteise tegevuse kritiseerimisse väga ettevaatlikult suhtunud maaklerid, on tihenenud konkurentsis hakanud iga jalatäie maa eest võitlema, juhtides nii ka avalikkuse tähelepanu tekkinud kitsaskohtadele.

Kauplemine Tallinna börsil eile pisut rahunes. Aktsiate hinnad hakkasid taas vaikselt kerkima ja ÄP indeks fikseerus õhtul 1310,94 punktil (päevaga +1,53%).

Maaklerite kommentaarides tõusis eile kesksele kohale Forekspanga aktsia, mida tiivustas positiivse uudise ootus Peterburist. Forekspanga aktsia hind kerkis tavapärase kauplemisaktiivsuse juures (käive 16,66 mln kr) 4,13% ja lõpetas börsi sulgemisel 265 kr tasemel.

Forekspanga aktsia puhul võib oodatud positiivne kohtulahend olla suures osas aktsia hinnas siiski juba sees ja niivõrd hinda ei mõjutagi.

Maaklerite sõnul võis eile turul märgata ostjate õrna huvi. Aktiivsemaks võib ostuhuvi ennustuste kohaselt muutuda kuu lõpu poole.

Hetkel kuum