• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti börsidel võeti kasumit

  Möödunud nädala ajutisest stabiliseerumisest hoolimata jätkus Riia börsil eile aktsiahindade langus, mis oli maaklerite sõnul tingitud investorite jätkuvast kasumivõtust. Pea ainsaks erandiks üleüldises langejate reas oli Balta, mida osteti suuremate blokkide kaupa. See viitab pikaajaliste, strateegiliste huvidega investorite tegevusele. Balta tõusis 4,69 latini ning ilmselt võib tõusta edaspidi kuni 5 latini. Ka Staburadze tõusis 5 santiimi. Börsi käive langes 175 000 latini ning seega võib oletada suurema hinnakorrektsiooni lõppu lähipäevadel.
  Vilniuse börsil jõudsid kauplemisnimekirjad esmaspäeval lõpuks suuna suhtes üksmeelele ning turg langes pea täies koosseisus. Kukkumine polnud siiski väga järsk, põhinimekirja Litin-indeks langes 0,54% ning Litin-A 0,27%. Ka käive vähenes ning kohalikud vahendajad väitsid, et Põhjamaade ja Eesti investorid vähendavad osalust Baltikumis. Kohalikke investoreid pani muretsema langus Eestis ning see hoidis aktiivsuse madalal. Väheste tõusjate hulgas olid Sanitas ning Leedu Energia. Liiderpankade Vilniuse ja Hermise käibed jäid üllataval kombel nullilähedasteks.
  Kauplemine Venemaa kauplemissüsteemis jäi eile tagasihoidlikuks. Päevakäive jäi alla 50 miljoni dollari, RTS-indeks langes 0,31% võrra 496,40 punktini. Maaklerite sõnul restruktureerivad välisinvestorid oma portfelle, müües suhteliselt kalleid naftakompaniide aktsiaid ning ostes teise e?eloni kuuluvaid kaitse- ja raketitööstust. Ilmselt jääb turg mõneks päevaks fluktueerima,sest välisinvestoritele pakuvad vastukaalu kohalikud investorid kellepoolne nõudmine on küllaltki tuntav, sest neil ei ole mingisuguseid investeeringualternatiive.
  USA turud tugevnesid esmaspäeva õhtul ning Dow tõusis esimestel tundidel ligi protsendi tõugatuna IBMi menust. Tõusu toetas ka dollari ja võlakirjade tugevnemine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.