• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maapanga nõukogu jättis juhatuse esimehe ametisse

  Maapanga juhatuse esinaine Malle Eenmaa ütles, et enne istungit oli juttu, et juhatuse esimees Kalev Raidjõe võib esineda avaldusega tagasiastumise kohta. Kuna sellekohast avaldust ei tulnud, siis nõukogu seda teemat ei arutanud, lisas Eenmaa.
  Eenmaa ütles, et Raidjõe tagasiastumise küsimust pole nõukogus arutatud ka varem.
  Kalev Raidjõe on lisaks Maapanga juhatusele ametis ka Hüvitusfondi juhatuses. Hüvitusfondi seaduse järgi ei tohi ta Maapangas töötada, kuna Hüvitusfond omab Maapangast alla 5 protsendi.
  Malle Eenmaa sõnul kuulas Maapanga nõukogu eile juhatuse ülevaadet väärtpaberite aruandlusest. Eenmaa ütles, et Maapanga väärtpaberitealast aruandlust aktsepteerivad nii Eesti Pank kui ka audiitorid.
  Maapanga nõukogu otsustas müüa kõik need sidusettevõtted, mis pole seotud pangandustegevusega. Selline ettevõte on näiteks raadio Kadi.
  Nõukogu kinnitas panga 8 kuu majandustulemused. Selle aja jooksul kasvas panga varade maht 1,6 miljardi kroonini ja kasum 18,7 miljoni kroonini. Septembri kasumiprognoosiks kinnitas nõukogu 2 miljonit krooni. Maapanga aasta kasumiprognoos on 25 miljonit krooni.
  Eenmaa ütles, et Maapank kasumiprognoosi ei suurenda. Selle asemel suurendab pank reserve ja teostab rohkem provisjone võimalike kahjude katteks.
  Panga nõukogu kinnitas uue juhatuse liikmete töötasustamise korra. Selle järgi saavad juhatuse liikmed boonustasusid juhul, kui pank toodab üleplaanilist kasumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.