• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RTS-indeks taas üle 500 punkti

  Riia börsil liikusid aktsiate hinnad eile ilma kindla suunata. Põhinimekirjas oli langejate kõrval ka kaks suurt tõusjat, Balta ja Unibanka. Balta edasiste väljavaadete suhtes on maaklerid taas kahtleval seisukohal -- osa neist peab hinda kalliks, kuid teised usuvad, et hind võib tõusta kuni 6 latini. Lisanimekirjas tõusis Valmiera Klaasfiiber pärast teadet, et dividendideks kavandatakse välja maksta 10% eeldatavast 800 000-latisest kasumist sellel aastal.
  Vilniuse börsil tugevnes hinnalangus. Põhinimekirja aktsiad odavnesid küll vähem võrreldes A-nimekirjaga, ent Litin-indeks langes siiski 0,96%. Suurematest tegijatest langes Rokiskise juustutehas 56,90 litini. Languse põhjusena mainisid maaklerid eelmise nädala lõpus ja selle alguses laekunud suurt kogust müügiordereid eeskätt välisinvestoritelt. Eeldatavasti jätkub hinnalangus nii selle kui järgmise nädala ning peatub oktoobri esimesel poolel.
  Aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis liikusid eile üles. RTS-indeks tegi päevaga 0,98protsendise tõusu ja lõpetas õhtul pärast paarinädalast vaheaega taas üle 500 punkti taseme, 501,26 punktil. Päeva lõpus tegid juhtivad aktsiad siiski väikese languse. See oli põhjustatud Wall Streeti suhteliselt nõrga alatooniga avanemisest eile pärastlõunal. Diilerid ütlesid hommikust turgu kommenteerides, et kõik tõusis. Eriti tugev oli nõudlus naftafirmade Tatneft, Surgutneftegaz ja LUKoil aktsiate järele.
  USA turgudel toimus esmaspäeval tugev tõus ning Dow kerkis päeva jooksul taas üle 8000 punkti. Õhtupoolikul buum veidi vaibus ning Dow sulgus napilt allpool 8000 märki. Tõusu algatajaks oli IBM, mis omakorda ergutas tehnoloogiaaktsiaid. Nasdaqi indeks tõusiski järjekordse rekordini 1689,44 punktil. Tugeva toetuse börsile andis ka võlakirjade hinnatõus. Jätkuvalt on populaarsed väikeaktsiad -- Russell 2000 sulgus uuel rekordtasemel. Viimase 18 päeva jooksul on see juba 16!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.