• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RTS-indeks taas üle 500 punkti

  Riia börsil liikusid aktsiate hinnad eile ilma kindla suunata. Põhinimekirjas oli langejate kõrval ka kaks suurt tõusjat, Balta ja Unibanka. Balta edasiste väljavaadete suhtes on maaklerid taas kahtleval seisukohal -- osa neist peab hinda kalliks, kuid teised usuvad, et hind võib tõusta kuni 6 latini. Lisanimekirjas tõusis Valmiera Klaasfiiber pärast teadet, et dividendideks kavandatakse välja maksta 10% eeldatavast 800 000-latisest kasumist sellel aastal.
  Vilniuse börsil tugevnes hinnalangus. Põhinimekirja aktsiad odavnesid küll vähem võrreldes A-nimekirjaga, ent Litin-indeks langes siiski 0,96%. Suurematest tegijatest langes Rokiskise juustutehas 56,90 litini. Languse põhjusena mainisid maaklerid eelmise nädala lõpus ja selle alguses laekunud suurt kogust müügiordereid eeskätt välisinvestoritelt. Eeldatavasti jätkub hinnalangus nii selle kui järgmise nädala ning peatub oktoobri esimesel poolel.
  Aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis liikusid eile üles. RTS-indeks tegi päevaga 0,98protsendise tõusu ja lõpetas õhtul pärast paarinädalast vaheaega taas üle 500 punkti taseme, 501,26 punktil. Päeva lõpus tegid juhtivad aktsiad siiski väikese languse. See oli põhjustatud Wall Streeti suhteliselt nõrga alatooniga avanemisest eile pärastlõunal. Diilerid ütlesid hommikust turgu kommenteerides, et kõik tõusis. Eriti tugev oli nõudlus naftafirmade Tatneft, Surgutneftegaz ja LUKoil aktsiate järele.
  USA turgudel toimus esmaspäeval tugev tõus ning Dow kerkis päeva jooksul taas üle 8000 punkti. Õhtupoolikul buum veidi vaibus ning Dow sulgus napilt allpool 8000 märki. Tõusu algatajaks oli IBM, mis omakorda ergutas tehnoloogiaaktsiaid. Nasdaqi indeks tõusiski järjekordse rekordini 1689,44 punktil. Tugeva toetuse börsile andis ka võlakirjade hinnatõus. Jätkuvalt on populaarsed väikeaktsiad -- Russell 2000 sulgus uuel rekordtasemel. Viimase 18 päeva jooksul on see juba 16!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Tallinna börs lõpetas nädala LHV ja Enefiti tõukel plussis
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.