28. september 1997 kell 22:00

Börsil puudub valitsev trend

Reedest päeva Tallinna börsil võib väikeste eranditega iseloomustada sõnadega vaikselt ja stabiilselt allapoole. Börsisüsteemis kaubeldavatest aktsiatest edestasid langejad tõusjaid suhtega 13:8.

Taas võis selge piiri tõmmata põhinimekirja ja lisanimekirja ning vabaturu aktsiate vahele. Samal ajal kui põhinimekiri liikus pea täielikult alla (vaid Merko Ehitus ja Hoiupank tõusid) siis vähemlikviidsete aktsiate hulgas oli tegelikult ülekaalus isegi tõusjad.

Kõige suurema tõusu tegid Tallinna külmhoone (+10,08%) ja ESS (+6,62%). Nende aktsiate viimase aja suur volatiilsus on märkimisväärses osas tingitud aga siiski vähesest likviidsusest.

Headest majandustulemustest innustust saades tegi reedel korraliku tõusu ka vabaturu üks likviidsemaid, Rakvere lihakombinaadi aktsia. Korraliku, 5,24 mln kroonise käibe juures kerkis aktsia hind päevaga 4,83%, 14,1 kroonile.

Põhinimekirja edukaim oli reedel Merko Ehituse aktsia. Pärast kahe suure projekti ehituslepingu sõlmimist tõusis turu huvi Merko aktsia vastu ja viis selle reedel elavas kauplemises 2,54% üles, 120,48 kr tasemele.

Hetkel kuum