• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus otsustab Eesti Kütuse erastamise

  Kui Eesti Kütus kujundada ümber aktsiaseltsiks, tuleb see võimalikult kiiresti erastada, sest riik ei vaja sellist firmat, ütles majandusminister Jaak Leimann eelmisel nädalal.
  Erastamisagentuuri peadirektori Väino Sarneti sõnul on Eesti Kütuse erastamine riigile lihtsam, kasulikum ja odavam. Sarneti väitel on mõistlikum müüa ettevõtte aktsiad, selle asemel et firma likvideerida. «Ei ole vajadust tahtlikult konkurentsi vähendada,» selgitas ta.
  Leimann märkis eelmisel nädalal, et valitsus oli juba siis Eesti Kütuse ümberkujundamisega aktsiaseltsiks põhimõtteliselt nõus, kuigi valitsuse istungil avaldati ka kahtlusi, kas poleks õigem ettevõte likvideerida. Äripäeva andmetel soovis Eesti Kütuse likvideerimist siseminister Robert Lepikson.
  Väino Sarneti kinnitusel müüb agentuur kõik Eesti Kütuse aktsiad eelläbirääkimistega pakkumisel. Samas makstakse erastamisest laekunud rahaga ka 12 miljoni kroonine võlg rahandusministeeriumile.
  Sarneti sõnul on võimalik ka variant, kus võlg kantakse erastamisega üle uuele omanikule. Eesti Kütuse 54 miljoni kroonisest võlast rahandusministeeriumile maksti 42 miljonit krooni selle kuu alguses kütusefirma Esoil müügist laekunud rahast. Eesti Kütuse erastamise aeg sõltub äriregistrisse kandmise kiirusest, sest ettevalmistused on tehtud, kinnitas ta.
  «Kui on kantud äriregistrisse, siis on väljakuulutamise küsimus,» kommenteeris Sarnet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.