• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äriregistri juht vabastati ametist

  Kinnitamata andmetel määratakse Mesipuu asemele samas registris kohtuniku abina töötav Nona Alas.
  Jüri Mesipuu ütles, et Särgava käskkiri tuli talle mõnevõrra ootamatult, keset tööpäeva.
  «Siin on praegu kõige raskem periood ja mul pole kombeks raskuste eest põgeneda,» lausus veel selle nädala lõpuni ametis olev Mesipuu eile.
  Linnakohus pakub Mesipuule edasi tööd tsiviilkohtunikuna. Äriregistri eksjuht on lubanud selle pakkumise vastu võtta.
  Justiitsministeeriumi äriregistri talituse juhataja Viljar Peep lausus, et Tallinna äriregistri piirkonna töö korraldamisega oli pidevalt probleeme. Peebu sõnul venisid tähtajad, mis äriseadustik ettevõtete registreerimise kohta ette näeb. Tallinna registri probleem on selles, et ta on äärmiselt suur piirkond, lisas Peep.
  «Kurvastaval kombel pole Tallinna äriregister jõudnud näiteks siiamaani sisse lüüa ettevõtete ümberregistreerimise avaldusi, mida lubati teha 15. septembriks,» jätkas Peep. «Seni ei saa aga alustada sundlõpetamise läbiviimist.»
  Ühe tundmatuks jääda sooviva äriregistri töötaja sõnul on Mesipuu väga hea inimene, aga mitte nii hea juht.
  Nona Alas, kes kuuldavasti saab uueks registriosakonna juhiks, ei soovinud eile seda teemat kommenteerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.