12. oktoober 1997 kell 22:00

Tallinna börsil valitseb loidus

Erakordselt vaikne ja stabiilne periood Tallinna börsil jätkus ka reedel. Kuigi mõningate aktsiate hinnad on päevade lõikes teinud päris suuri liikumisi, on turg keskmiselt püsinud peaaegu paigal. ÄP indeksi muutus jäi reedel kolmandat päeva järjest väiksemaks kui 0,1% -- indeks langes 0,04%, 1304,63 kroonile. Ka börsisüsteemi käive on langenud tavapärasest madalamale tasemele, olles reedel 66,9 mln kr.

Kuigi turg püsis paigal, olid ülekaalus siiski langejad. Päevaga jäi plusspoolele vaid 5 aktsiat, tervelt 8 aktsia hind jäi aga muutumatuks.

Tõusjate poolel oli reedel Hansapanga aktsia, mis laupäeval peetud aktsionäride üldkoosoleku valguses mängib turul ilmselt suunaandja rolli. Lisaks toetas reedel Hansapanga aktsia tõusu Hansabank-Latvija majandustulemuste avalikustamine. 9 kuuga on Läti Hansapank teeninud 27 mln kr kasumit ja bilansimaht jõudis septembri lõpus 1,88 mld kroonini, kasvades kuuga 4,17%.

Loiul turul näitas reedel suurimat käivet Tallinna Panga aktsia. Kuigi ühtegi uudist panga kohta ei tulnud, hakkas aktsia hind elavas kauplemises langema, kukkudes 2,58%, 106,5 kroonile.

Hetkel kuum