• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sundlikvideerija tasumäärad on valmis

  Justiitsministeeriumi äriregistri talituse juhataja Viljar Peep sõnas, et likvideerijate tasustamise piirmäära protsent hakkab üldreeglina olema poole väiksem pankrotihalduri tasust. Pankrotihalduri töö tasustamine on seatud sõltuvusse jaotamisele kuuluva pankrotivara suurusest. Pankrotihalduri töötasu hakkab olema pankrotivara vahemikus 10 000 kuni üle 5 000 000 vastavalt 15% kuni 1% varast.
  Peep ütles, et sundlõpetatud ettevõtete likvideerijate tasustamise kord ja piirmäärad on põhimõtteliselt valmis ja ootavad riigikogus äriseadustiku ja maksukorralduse seaduse muudatuste vastuvõtmist. Riigikogu arutas muudatusi eile esimesel lugemisel.
  Loomani Konsultatsiooni OÜ tegevdirektor Martin Kruppi sõnul on paljud likvideerija ametiülesanded endiselt segased ja neid ei käsitle ka riigikogusse esitatud seaduseparandused.
  Arusaamatu on see, kelle huve peaks likvideerija esindama, lausus Krupp. «Kuna võlausaldajatel on õigus ise likvideerija välja pakkuda, siis ilmselt hakkab ta esindama eelkõige võlausaldajate huve,» nentis Krupp.
  Ühel hetkel võib likvideerija muutuda tema sõnul ise pankrotivõlgnikuks. «Kui firmas raha pole ja peab esitama võlgniku pankrotiavalduse, siis vahepeal firma juhatuse õigused omandanud likvideerija muutub automaatselt pankrotivõlgnikuks,» sõnas Krupp.
  Kuna likvideerijatelt ei nõuta juriidilist haridust või erikoolitust, võivad nendeks teoreetiliselt hakata kõik, kes soovivad. Samas määrab likvideerija kohtunik.
  Segane on, kuidas likvideerida võlgu siis, kui firmajuht tegi vana ettevõtte asemel nimeloovutusega uue ettevõtte. «Oma vara on uude firmasse kas offshore'i või muu skeemi kaudu üle kantinud, vanad võlad jäävad üles. Sel juhul on mõeldav algatada pankrot, aga kolmandatelt isikutelt vara tagasi nõuda pole enam nii lihtne,» rääkis Krupp.
  Pole määratud likvideerimisprotsessi võlausaldajate järjekorda, st kelle võlad makstakse ära eelisjärjekorras.
  Esimesed nimekirjad likvideeritavate ettevõtete kohta ilmuvad Riigi Teatajas nädala-kahe pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.