21. oktoober 1997 kell 22:00

EMV ostis Juhkentali ärimaa 36 miljoni krooniga

Enampakkumise käigus tõusis 0,9 hektari suuruse Juhkentali kinnistu hind võrreldes alghinnaga 18,2 miljonit krooni, ligi kaks korda. «See näitab, et oksjon on ainuõige müügiviis,» märkis abilinnapea Ants Leemets.

Olümpia hotelli vastas asuva parkla krundist varem kolmandiku ostnud Kristiine Keskuse ASi juhatuse esimees Margus Reinsalu ütles, et juba alghind oli soolane. Lõpetasin pakkumise, kui hind oli tõusnud 33 miljoni kroonini, lisas ta. «Ei leidnud mingit põhjust üle pakkuda, sest meil on strateegiline positsioon olemas,» selgitas Reinsalu. «Vabaks jäänud raha võib suunata teistesse projektidesse.»

EMV juhatuse esimees Algerd Andruskevit?us märkis, et 36 miljonit krooni oli lähedane arvutustel saadud maa hinnale.

«Terve mõistusega inimene ei osaleks sellel pakkumisel, sest ta ei saaks maaomanikuks saades seal niikuinii midagi ette võtta,» on Reinsalu varem väitnud. Linnaplaneerimisameti juhataja Hain Karu sõnul peab EMV detailplaneeringu tellimisel saavutama kokkuleppe Kristiine Keskusega.

Ühe krundi samas ostnud ASiga Eesti Statoil on Reinsalu sõnul koostöö kokku lepitud. Reinsalu väitel ei ole takistusi ka kokkuleppeks EMVga.

EMV ei ütle «ei» kellegi koostööpakkumisele, kinnitas Andruskevit?us. «Aga kellegagi ei tule siduvaid leppeid enne, kui ostulepingule pole alla kirjutatud,» lisas ta.

Juhkentali ärimaa oksjonil osalesid veel ASid Kadaka Kinnisvara, Normanni Linnagrupp, Rand ja Tuulbergi Grupp ning Koger ja Sumbergi Grupp ja eraisikud Priit Kajari ning Kalle Sepp.

36 miljonit krooni on kõrgeim hind, mida linn maa müügist oksjonil on teeninud. Seni oli linna kallim maaoksjon kahe nädala eest endise Tondi sõjaväelinnaku müük, kus Arco Vara ostis 18,5 hektarit 18,6 miljoni krooni eest.

Tondi linnaku oksjonit on hiljem nimetatud farsiks, sest väidetavalt leppisid ostjad omavahel kokku. Tondi sõjaväelinnaku oksjonile ei lubanud komisjon kolme ostuhuvilist. Juhkentali ärimaa oksjonil olid kõigil soovijatel nõuded täidetud.

Hetkel kuum