• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMV ostis Juhkentali ärimaa 36 miljoni krooniga

  Enampakkumise käigus tõusis 0,9 hektari suuruse Juhkentali kinnistu hind võrreldes alghinnaga 18,2 miljonit krooni, ligi kaks korda. «See näitab, et oksjon on ainuõige müügiviis,» märkis abilinnapea Ants Leemets.
  Olümpia hotelli vastas asuva parkla krundist varem kolmandiku ostnud Kristiine Keskuse ASi juhatuse esimees Margus Reinsalu ütles, et juba alghind oli soolane. Lõpetasin pakkumise, kui hind oli tõusnud 33 miljoni kroonini, lisas ta. «Ei leidnud mingit põhjust üle pakkuda, sest meil on strateegiline positsioon olemas,» selgitas Reinsalu. «Vabaks jäänud raha võib suunata teistesse projektidesse.»
  EMV juhatuse esimees Algerd Andruskevit?us märkis, et 36 miljonit krooni oli lähedane arvutustel saadud maa hinnale.
  «Terve mõistusega inimene ei osaleks sellel pakkumisel, sest ta ei saaks maaomanikuks saades seal niikuinii midagi ette võtta,» on Reinsalu varem väitnud. Linnaplaneerimisameti juhataja Hain Karu sõnul peab EMV detailplaneeringu tellimisel saavutama kokkuleppe Kristiine Keskusega.
  Ühe krundi samas ostnud ASiga Eesti Statoil on Reinsalu sõnul koostöö kokku lepitud. Reinsalu väitel ei ole takistusi ka kokkuleppeks EMVga.
  EMV ei ütle «ei» kellegi koostööpakkumisele, kinnitas Andruskevit?us. «Aga kellegagi ei tule siduvaid leppeid enne, kui ostulepingule pole alla kirjutatud,» lisas ta.
  Juhkentali ärimaa oksjonil osalesid veel ASid Kadaka Kinnisvara, Normanni Linnagrupp, Rand ja Tuulbergi Grupp ning Koger ja Sumbergi Grupp ja eraisikud Priit Kajari ning Kalle Sepp.
  36 miljonit krooni on kõrgeim hind, mida linn maa müügist oksjonil on teeninud. Seni oli linna kallim maaoksjon kahe nädala eest endise Tondi sõjaväelinnaku müük, kus Arco Vara ostis 18,5 hektarit 18,6 miljoni krooni eest.
  Tondi linnaku oksjonit on hiljem nimetatud farsiks, sest väidetavalt leppisid ostjad omavahel kokku. Tondi sõjaväelinnaku oksjonile ei lubanud komisjon kolme ostuhuvilist. Juhkentali ärimaa oksjonil olid kõigil soovijatel nõuded täidetud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.