• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suhkrusaak tuleb hea

  Rahvusvaheline kaubandusfirma E.D.&F.Man prognoosib 1997.--98. aasta suhkrutoodangu kasvu 578 000 tonni võrra 123,6 mln tonnini, mis on vaid veidi väiksem senisest rekordsaagist (123,66 mln 1995.--96. a). Optimistlikuks väljavaateks annavad põhjuse suhkrupeedi ideaalilähedased kasvutingimused Euroopa Liidu maades, kus oodadakse rekordsaaki, ning Brasiilias (maailma suurim suhkrutootja), mis kompenseerivad saagikuse languse Ida-Euroopa riikides, Tais, Indias ja Kuubas. Suhkru kogutarbimise kasvuks ennustatakse 2% 123,16 mln tonnini. Suurimat tarbimise kasvu oodatakse Aasias (peamiselt India) ja Ameerika mandril. Kokkuvõttes on järgmise aasta jooksul (oktoobrist septembrini) suhkruvarud 283 000tonnise defitsiidiga, kusjuures möödunud hooajal oli suhkruvarude ülejääk 2,33 mln tonni. Vaatamata hea saagi prognoosile, ei ennusta analüütikud suhkru hinna langust. Septembris likvideerisid paljud investeerimisfondid, kes lootsid hinnatõusule, oma pikad spekulatiivsed positsioonid, mistõttu suhkru hind langes kuuga umbes 15%.
  Esmaspäeval langes kohvi hind Londonis üle 5 protsendi. Nagu viimastel aegadel on börsikaupade puhul tulnud tihti kommenteerida, oli tegemist tehnilise müügiga. Kuigi uudised viitavad pigem tõusvale turule, sest Kolumbias algas veoautojuhtide streik, ähvardab Kolumbias ja Indoneesias saaki ebatavaliselt kuiv ilm. Teisest küljest algas Kesk-Ameerikas saagikoristus, mis tõotab kujuneda heaks, ning märgid näitavad, et Brasiilia 1998.--99. aasta saak tuleb väga suur.
  Kui Indoneesia kohvisaak tulebki kolmandiku võrra väiksem, kui esialgu prognoositi, siis kompenseerib selle Vietnam, mille 1996.--97. aasta saak tuleb tõenäoliselt rekordiline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.