• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suhkrusaak tuleb hea

  Rahvusvaheline kaubandusfirma E.D.&F.Man prognoosib 1997.--98. aasta suhkrutoodangu kasvu 578 000 tonni võrra 123,6 mln tonnini, mis on vaid veidi väiksem senisest rekordsaagist (123,66 mln 1995.--96. a). Optimistlikuks väljavaateks annavad põhjuse suhkrupeedi ideaalilähedased kasvutingimused Euroopa Liidu maades, kus oodadakse rekordsaaki, ning Brasiilias (maailma suurim suhkrutootja), mis kompenseerivad saagikuse languse Ida-Euroopa riikides, Tais, Indias ja Kuubas. Suhkru kogutarbimise kasvuks ennustatakse 2% 123,16 mln tonnini. Suurimat tarbimise kasvu oodatakse Aasias (peamiselt India) ja Ameerika mandril. Kokkuvõttes on järgmise aasta jooksul (oktoobrist septembrini) suhkruvarud 283 000tonnise defitsiidiga, kusjuures möödunud hooajal oli suhkruvarude ülejääk 2,33 mln tonni. Vaatamata hea saagi prognoosile, ei ennusta analüütikud suhkru hinna langust. Septembris likvideerisid paljud investeerimisfondid, kes lootsid hinnatõusule, oma pikad spekulatiivsed positsioonid, mistõttu suhkru hind langes kuuga umbes 15%.
  Esmaspäeval langes kohvi hind Londonis üle 5 protsendi. Nagu viimastel aegadel on börsikaupade puhul tulnud tihti kommenteerida, oli tegemist tehnilise müügiga. Kuigi uudised viitavad pigem tõusvale turule, sest Kolumbias algas veoautojuhtide streik, ähvardab Kolumbias ja Indoneesias saaki ebatavaliselt kuiv ilm. Teisest küljest algas Kesk-Ameerikas saagikoristus, mis tõotab kujuneda heaks, ning märgid näitavad, et Brasiilia 1998.--99. aasta saak tuleb väga suur.
  Kui Indoneesia kohvisaak tulebki kolmandiku võrra väiksem, kui esialgu prognoositi, siis kompenseerib selle Vietnam, mille 1996.--97. aasta saak tuleb tõenäoliselt rekordiline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi