• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väikeinvestorid lubavad aktsiaid hoida

  ASi Alu Veok juhatuse esimees Aivo Härmaste ütles, et tema küll täna aktsiaid müüma ei rutta. «Mina end sellest langusest küll mõjutada ei lase, tagantjärele ei ole ju enam mõtet kakelda,» lausus ta. «Kui aktsiahinnad juba kukkusid, siis miks peaksin enam neid müüma tõttama. Kui ei tõuse aktsiahinnad homme, siis tõusevad kahe nädala või kuu pärast.»
  Hoiupanga Põhja regiooni direktor Lembit Kaljuvee ütles, et kindlasti ei hakka ta täna aktsiaid müüma. Asi on ju selles, et aktsiat ei müüda siis, kui aktsia langeb, ja eriti siis ei müüda, kui ta on pikka aega langenud, lausus ta.
  «See on õudne, eile börs langes, täna langeb. Müüa ei ole küll enam midagi mõtet, sest kaotused oleksid liiga suured,» lausus üks tundmatuks jääda soovinud väikeinvestor eile.
  Härmaste sõnul ta krahhi tulekusse ei usu. «Tõusu ja languse peale saavad mängida ainult suuraktsionärid ja sellepärast ei maksa väikeaktsionäril lasta ennast sellest erutada,» lisas ta.
  Kui me vaatame laiemalt börsipraktikas tagasi ja neid suhtarvusid, mis on Eesti börsil, siis ma ei näe küll põhjust närveerimiseks, ütles ka Kaljuvee.
  Riigikogu liikme Toomas Vilosiuse sõnul ei kavatse ta kindlasti praegu midagi teha. Selge on see, et see langus mind natuke ikka mõjutab, aga kuna ma ei ole teinud lühiajalisi investeerimisplaane, siis arvan, et see asi kõik taastub. See, mis praegu toimub, on ju ainult tänane langus. Börs ju käibki niimoodi -- kord tõuseb, kord langeb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.