23. oktoober 1997 kell 22:00

Väikeinvestorid lubavad aktsiaid hoida

ASi Alu Veok juhatuse esimees Aivo Härmaste ütles, et tema küll täna aktsiaid müüma ei rutta. «Mina end sellest langusest küll mõjutada ei lase, tagantjärele ei ole ju enam mõtet kakelda,» lausus ta. «Kui aktsiahinnad juba kukkusid, siis miks peaksin enam neid müüma tõttama. Kui ei tõuse aktsiahinnad homme, siis tõusevad kahe nädala või kuu pärast.»

Hoiupanga Põhja regiooni direktor Lembit Kaljuvee ütles, et kindlasti ei hakka ta täna aktsiaid müüma. Asi on ju selles, et aktsiat ei müüda siis, kui aktsia langeb, ja eriti siis ei müüda, kui ta on pikka aega langenud, lausus ta.

«See on õudne, eile börs langes, täna langeb. Müüa ei ole küll enam midagi mõtet, sest kaotused oleksid liiga suured,» lausus üks tundmatuks jääda soovinud väikeinvestor eile.

Härmaste sõnul ta krahhi tulekusse ei usu. «Tõusu ja languse peale saavad mängida ainult suuraktsionärid ja sellepärast ei maksa väikeaktsionäril lasta ennast sellest erutada,» lisas ta.

Kui me vaatame laiemalt börsipraktikas tagasi ja neid suhtarvusid, mis on Eesti börsil, siis ma ei näe küll põhjust närveerimiseks, ütles ka Kaljuvee.

Riigikogu liikme Toomas Vilosiuse sõnul ei kavatse ta kindlasti praegu midagi teha. Selge on see, et see langus mind natuke ikka mõjutab, aga kuna ma ei ole teinud lühiajalisi investeerimisplaane, siis arvan, et see asi kõik taastub. See, mis praegu toimub, on ju ainult tänane langus. Börs ju käibki niimoodi -- kord tõuseb, kord langeb.

Hetkel kuum