• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  INKO Balti pangalt nõutakse üle poolesaja miljoni krooni

  Pretensioone ja nõudeid võtab INKO Balti panga likvideerimiskomisjon vastu järgmise aasta jaanuarini, mil möödub neli kuud likvideerimisteate avaldamisest. Likvideerimiskomisjoni liige vandeadvokaat Raivo Laus ütles, et ühegi võlausaldaja nõuet pole seni rahuldatud, väljamakseid on tehtud vaid koondatud töötajaile, samuti on tasutud rendi ja kommunaalteenuste eest.
  Sel nädalal antakse rendileandjale üle Ahtri tänava keskuses asunud panga ruumid ja likvideerimiskomisjon jätkab tegutsemist endise Sadama tänava kontoris.
  Laus ütles, et pangale kuulunud autod, suur osa mööblist ja muust inventarist on oksjonitel juba müüdud ja müüki jätkatakse ka edaspidi. Ligi miljon krooni saadi pangale Tartus kuulunud korterite eest.
  Sel nädalal peaks uuesti müüki minema ka Tallinnas Mustamäe teel pangale kuuluv hoone, mis ootab siseviimistlust. Reedene oksjon, kus alghinnaks oli määratud 13 miljonit krooni, ebaõnnestus.
  Likvideerimiskomisjoni esinaine, varem samas pangas nõunikuna töötanud Tamara Lebedeva on Eesti Pangale saadetud teatises lubanud, et kogu arhiiv seatakse vastuvõtuks valmis hiljemalt 31. oktoobriks.
  INKO Balti panga suurim võlausaldaja on Tallinna linnavalitsus, kellel oli pangas 15 miljoni kroonine tähtajaline hoius. Koos intressidega on Tallinnal saada 17,9 miljonit krooni.
  Narva linnavalitsusel on koos intressidega 9 miljonit krooni, kuid pangal tekib Narva linnale kui ühele laenugarandile 5 miljoni kroonine vastunõue.
  Riigi sotsiaalkindlustusel on INKO Balti pangas kinni 10 miljonit krooni ja Tallinna sotsiaalkindlustusametil 5 miljonit krooni. Tallinna haigekassa nõue on tagasihoidlik, vaid 87 000 krooni.
  Eraisikute hoiuseid oli INKO Balti pangas vaid 290 000 krooni. Lausi sõnul on likvideerimiskomisjonil ettepanek eraisikute nõuded kohe välja maksta.
  Tänavu oktoobri alguses väitis keskkriminaalpolitsei, et INKO Balti panka kasutati 1995. aastal rahapesuks. Nimelt oli Venemaa eelarvest väljapetetud 13,5 mln USA dollarit liikunud Euroopasse ja Ameerikasse INKO Balti panga kaudu. Majanduspolitsei juhi Veljo Aleksandrovi sõnul uuritakse kahtlast tehingut lisaks Eestile veel ka Hollandis, Saksamaal, Luksemburgis, ?veitsis ja Venemaal.
  INKO Balti panga juhatuse esimees Jüri Trumm on süüdistusi rahapesus tõrjunud kinnitusega, et teab täpselt kõnealuse tehingu kliendi tausta: «Meie klient, kelle kontole raha tuli, on miljardite dollarite suuruse bilansimahuga Saksamaal registreeritud naftafirma Petroservice,» väitis Trumm, lisades, et tehingu maht oli oluliselt väiksem, 9 miljonit dollarit.
  INKO Balti panga aktsionärid otsustasid panga likvideerida oma erakorralisel koosolekul tänavu 28. aprillil. Eesti Pank kinnitas selle otsuse ning alates 2. septembrist alustas tööd likvideerimiskomisjon.
  Panga suurim aktsionär, 27 protsenti aktsiatest omanud Ukrainas tegutsev INKO pank teatas augusti lõpus, et loobub oma aktsiatest.
  Raivo Laus ütles, et Ukraina pankurid pole ka hiljem oma aktsiate vastu enam huvi tundnud. Ukraina INKO panka on asutud likvideerima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturg jätkas nädalat miinuses
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.