• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jahisaal, kuhu kütid ei tule

  Tallinnas Dunkri 8
  sisearhitekid Raivo ja Pille Hein
  St Hubertuse armsas pisikeses restoranis on rakendatud vastukäivad detaile. Kahes väikeses ruumis, mis üldiselt jätavad jahirestorani mulje, on kasutatud kolme erinevat põrandakatet, samuti kahte liiki toole jne. Üles võiks lugeda veel nii mõndagi, kuid sisekujundajana tundub, et need möödalaskmised tulenevad tellijast, sest restoran jätab lõpetamata mulje. Kui loed läbi ilusale nahkmenüüle kirjutatud legendi jahimeeste pühakust, siis ootad sisekujundusest midagi rohkemat. Restorani nimetamisest mingi tegelaskuju järgi üksi on vähe. Legendide põhjal sisekujundust teha on üldse väga ohtlik -- algmaterjal annab piiramatuid võimalusi, mida realiseerida alati ei õnnestu. Seetõttu annan 5 puntki.
  Väga keeruline on anda St Hubertusele hinnangut, sest kohta on raske restoraniks tunnistada. Selleks on söögikoht liiga väike ja minu teada on restorani lauad eelkattega. Samas ei oska St Hubertust ka jahisaaliks pidada, sest midagi jääb nagu puudu. Sarved seinal, karunahk maas ja ulukiliha menüüs ei muuda kohta veel jahirestoraniks. Hubertus on äärmiselt puhas -- lausa steriilne -- ja viimistluses on kasutatud palju valget värvi. Pole jahimees, kuid miskipärast arvan, et nemad eelistaksid rohkem pruune ja rohelisi toone, raskepärast mööblit ning ehk natuke kulunud välimust. Nimi on pretensioonikas, seepärast ootad ruumi sisenemisel stiilsemat kohta, kuid üllatus jääbki kahjuks saamata -- 6 punkti.
  Restorani kiire ülevaate põhjal võin järeldada, et kui ma sooviksin kuhugi sööma minna, siis St Hubertusega arvestaksin kindlasti. Esimese ruumi sisekujundus, kus sobivad hästi kokku põrandaplaadid ja tapeet, meeldib rohkem. Kuid tervikus torkab silma mitmeid sisekujunduslikke ebakõlasid. Täiesti arusaamatu, miks on esimeses ruumis dolomiidist kamina äärse laua alla pandud karunahk. Mittesuitsetajate saalis häiris euroremonditud valge lagi ja lumivalged minevikulised laudlinad, mis moodustasid seinaga tugeva kontrasti. Seinavalgustid ruumiga sobivad, kuid üldine valgustus tundub ebamugavana. Koht jätab stiilitu mulje ja jahirestoran kajastub praegu vaid nimes, annan 5 punkti.
  St Hubertus meeldib, sest imeväikestesse ruumidesse on suudetud mahutada hubane söögikoht. Koht peab nime järgi stiilist kinni, sest ruumid jätavad jahiklubi mulje. Jahiatribuutikat võiks Hubertuses veelgi rohkem olla: näiteks peale jahistseenidega piltide sobiksid seinale mingid vanemad jahiriistad, stiilsem oleks robustsem mööbel ja nii edasi. Kahel väikesel saalil on omad ruumilahenduslikud head ja vead. Teises ruumis on lauad liiga lähestikku ja kuna puudub taustamuusika, ei saa sundimatult istuda. Esimeses ruumis astud tänavalt otse restoranikeskkonda -- väike ruum ei anna mingit võimalust vestibüüliks ja riideid pole kuhugi panna. Koht siiski meeldis -- 7 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.