• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Eesti road maitsevad koduselt

    - avatud iga päev kell 11--23
    - kohtade arv 100
    - lõuna ühele inimesele ca- 100 kr
    Hinnaskaala
    - külmad suupisted 3--24 kr
    - rahvuslikud road 10--69 kr
    - magustoidud 9--21 kr
    - alkoholivabad joogid alates 4 kr
    - alkohoolsed joogid alates 12 kr
    Tallinna Eesti Maja restoran välisministeeriumi külje all ei jää eriti silma: vaid rahvariides neiuga reklaamplakat suunab keldrikorrusele. ASi Dvigatel peadirektori Ants Pilvingu arvates nii tagasihoidlik sissekäik ei meelita. Oma külastaja ümbruskonnas töötajate ja, mis ime, ka väliseestlaste näol on koht leidnud.
    Särasilmne valge pihikpõllega teenindaja võtab meid vastu juba uksel, tundes huvi, kas soovime einestada 70kroonises rootsi lauas või a la carte osas. Eelistame viimast, sest esimeses viisakat sööklat meenutavas saalis on peaaegu võimatu leida vaba lauanurka. Valime barbie-roosadest salvrättidega kuhjatud kuuekohalise nurgalaua, sest seal on põnev küünlajalg-maitseainealus.
    Ants Pilvingule tundub interjöör söögikoha valupunktina, sest lakoonilised tühjad pildiraamid seinal ei sobi kuidagi kokku salvrättidega, baari ja esimesse söögisaali juhuslikult kuhjatud sümboolsed vidinad ja sinised laed annavad märku professionaali käe puudumisest. Ants Pilvingu arvates jääb puudu harmooniast.
    Lõunakülaline on eesti roogadest alati lugu pidanud, mistõttu kaheksa isuäratava nimetuse hulgast on valikut raske teha. Üheteistkümnest külmast suupistest jäi Pilvingul sõelale Räimeamps (12 kr), minul Tallinna kilu keedumunaga (15 kr), ehkki oli kiusatus tellida sülti keedukartuliga (24 kr).
    Õige pea jõuavad fantaasiarikkalt kujundatud road lauale. Kui vaid taldrik poleks nii väike, et ei tekiks kartust kõike lauale ajada! Kilutoit on lihtne: 6--7 puhastatud kilurulli kõrval on tükk võid ning seibidena vaheldumisi asetatud muna ja tomat. Maitse vastab oodatule. Porgandilillede ja sibulaga Räimeampsule jääb taldrikul samuti ruumi väheks. Ants Pilvingu arvates on roog liiga värske, sest marinaad ei ole sooja (!) räimefileesse veel imbunud.
    Teiseks roaks tellib Pilving Eesti karbonaadi (65 kr). Mahlane läbiküpsetatud liha maitseb suurepäraselt, samuti marineeritud kõrvits. Magusamapoolne peedisalat lausa vaimustust esile ei kutsu, nagu ka veidi kuivanud keedukartul. Viimase osas jagan külalise tundeid, kuna minu muidu mõõdukalt rasvase mulgikapsa (59 kr) kartulid tundusid samuti seisnud.
    Lõpetuseks tellime suure tassi kohvi (8 kr), ent seda maitstes oleme sunnitud tõdema, et leivakreem (21 kr) või õunapannkoogid (18 kr) oleks olnud parem valik. Kohv on kirjeldamatult veidra maitsega, mille odavat mõrksust ei leevenda isegi koor. Mõtleme, et oleks võinud mekkida hoopis rikkalikus valikus Põltsamaa veini.
    Külalise hinnang 10 punkti süsteemis
    - toiduvalik 10
    - joogivalik 8
    - teenindus 8
    - kiirus 10
    - puhtus 5
    - sisekujundus 4
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Arno Sillat: kolm kriisi saavad mööda ja lähitulevikus rohkem ei tule
Loodetavasti saavad peamised kriisid sügiseks lahenduse ning vähemalt kümme aastat lastakse normaalselt elada, kirjutab Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) tegevjuht Arno Sillat vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Loodetavasti saavad peamised kriisid sügiseks lahenduse ning vähemalt kümme aastat lastakse normaalselt elada, kirjutab Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) tegevjuht Arno Sillat vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: Vene miljardäri Eesti äridest, vanametalli hinnalangusest ja Repsi kohtusaagast
Kui Ukraina sõda kergitas esimese kuu ajaga vanametalli hinna ulmerekordini, on nüüdseks hind allapoole ronimas. Mis toimub metalliturul ja kuidas see mõjutab sektori ettevõtteid, räägib Äripäeva hommikuprogrammis vanametalli ümber töödelda aitava ettevõtte Cronimet Nordic juht Eva Pedjak.
Kui Ukraina sõda kergitas esimese kuu ajaga vanametalli hinna ulmerekordini, on nüüdseks hind allapoole ronimas. Mis toimub metalliturul ja kuidas see mõjutab sektori ettevõtteid, räägib Äripäeva hommikuprogrammis vanametalli ümber töödelda aitava ettevõtte Cronimet Nordic juht Eva Pedjak.
Raadiohommikus: uued, silmapaistvad ja parimad juhid
Äripäeva raadio uue nädala hommikuprogrammis ja saatepäevas annavad tooni, mõtteainet ja vastuseid silmapaistvad Eesti juhid.
Äripäeva raadio uue nädala hommikuprogrammis ja saatepäevas annavad tooni, mõtteainet ja vastuseid silmapaistvad Eesti juhid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.