• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väärtpaberi- ja pangainspektsioon sõlmivad koostööleppe

  Väärtpaberiameti peadirektor Marek Mägi ütles, et koostöölepingu esialgne tekst on läbivaatamisel ning mõlemad pooled panevad kirja oma soovid.
  Mägi ütles, et krediidiasutuste seaduse kohaselt puudub väärtpaberiinspektsioonil esialgu pangasaladuse hoidmise õigus. Koostöölepingu raamides on võimalik arendada koostööd andmete vahetamiseks, selgitas ta.
  Eesti Panga infoosakonna asejuhataja Kaja Kell ütles, et pangainspektsiooni huvi koostöölepingu puhul on tugevdada valvet pankade konsolideeritud tulemuste üle.
  Eesti pangad on Kella sõnul viimasel ajal kiiresti arenenud ning vajavad seetõttu ka rohkem järelevalvet.
  Kell ütles, et koostöö tulemusena on pangainspektsioonil lihtsam kontrollida pankade tütarettevõtete finantstegevust.
  Kahe ametkonna sidemete tihendamine ei tähenda muidugi mingit ametkondade ühinemist, selgitas ta.
  Mägi ütles, et koostöö kahe inspektsiooni vahel toimub juba praegu, kuid koostööleping täpsustab vastastikuseid õigusi ning paneb sidemed raamidesse.
  Mägi kinnitusel pole väärtpaberiinspektsioon saanud seni pankade tegevust piisavalt uurida, sest ei oma pangasaladuse valdamise õigust. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.