• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eksitav statistika

  Statistikaameti andmeil oli selle aasta kolmandas kvartlis pereliikme keskmine sissetulek 1678 krooni. Emori igakuulise leibkondade sissetulekute ja kulutuste paneeluuringu andmetel oli ühe inimese keskmine netosissetulek kolmandas kvartalis aga 1926 krooni.
  Emori spetsialisti Jaano Inno sõnul näitab Emori andmebaaside analüüs, et Eestis algas 1996. aasta lõpus uus ostujõu kasvu etapp, mis on igati kooskõlas majanduse üldise arenguga. Rahvastiku kogutulu kasv käesoleva aasta esimesel üheksal kuul oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 24%. Samas näitavad statistikaameti andmed, et Eesti elanike sissetulekute kasv oli 1997. aasta esimesel üheksal kuul eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15%. Seega näidatakse, et tulude kasv on märgatavalt väiksem kui kõigil viimastel aastatel ja tarbijaskonna ostujõu kasv on täielikult peatunud.
  Inno sõnul on statistikaameti uuringu üks olulisem viga valimi oluline nihutatus madala sissetulekuga väikeste leibkondade ehk pensionäriperede suunas, mis tegelikku olukorda ei kajasta. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.