• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saeveskid nõuavad selgeid mängureegleid

  Saetööstuste juhid otsustasid saata riigimetsa müüki korraldavale metsamajanduse ökonoomika- ja infokeskusele oma visiooni uuest metsa müügi korrast, et võiks edasistel ühisaruteludel mõlemat poolt rahuldavate kokkulepeteni jõuda.
  Metsamajanduse infokeskus teatas lehereklaami kaudu, et 4.--8. novembrini toimuvad Suure-Jaanis tuleva aasta esimesel poolel riigimetsast ülestöötatava metsamaterjali eelläbirääkimisega pakkumised. Lõplikud kirjalikud ostupakkumused tuleb esitada 12. novembriks.
  «Enim häirib see, et määratlemata on metsamaterjali mahu ja kvaliteedi määramise meetodid,» ütles ASi Imavere Saeveski tegevdirektor Margus Kohava. Tema sõnul ei saa nii äri ajada, kui müüja ise endale müügireeglid kinnitab ja ostja soovide kohta midagi ei küsi. Saetöösturid avaldasid rahulolematust ka väljapakutud tarnetingimustega, soovides palki osta mitte kuskil metsas, vaid oma saeveskis, rääkis Kohava.
  «Meie arvates tuleks välja töötada üldine lepingu vorm kõigile ostjatele, et ei tekiks võimalust ühte teisele eelistada mingite subjektiivsete asjaolude tõttu,» nentis Kohava. Saetöösturite sõnul peavad kirjas olema ka sanktsioonid lepingu rikkumise kohta, aga praegu ei aktsepteeri riik enda kui müüja suhtes mingeid sanktsioone.
  «Kohtumisel selgitasid saeveskid oma erihuve, üksmeelel oldi, et riigi pakutud metsamüügi hind on praeguses turusituatsioonis kõrge,» ütles Vana-Võidu saetööstuse juhataja Martin Arula.
  Kõne all oli ka saetööstuste liidu loomise mõte, aga konkreetse väljundini see ei jõudnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.