• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saeveskid nõuavad selgeid mängureegleid

  Saetööstuste juhid otsustasid saata riigimetsa müüki korraldavale metsamajanduse ökonoomika- ja infokeskusele oma visiooni uuest metsa müügi korrast, et võiks edasistel ühisaruteludel mõlemat poolt rahuldavate kokkulepeteni jõuda.
  Metsamajanduse infokeskus teatas lehereklaami kaudu, et 4.--8. novembrini toimuvad Suure-Jaanis tuleva aasta esimesel poolel riigimetsast ülestöötatava metsamaterjali eelläbirääkimisega pakkumised. Lõplikud kirjalikud ostupakkumused tuleb esitada 12. novembriks.
  «Enim häirib see, et määratlemata on metsamaterjali mahu ja kvaliteedi määramise meetodid,» ütles ASi Imavere Saeveski tegevdirektor Margus Kohava. Tema sõnul ei saa nii äri ajada, kui müüja ise endale müügireeglid kinnitab ja ostja soovide kohta midagi ei küsi. Saetöösturid avaldasid rahulolematust ka väljapakutud tarnetingimustega, soovides palki osta mitte kuskil metsas, vaid oma saeveskis, rääkis Kohava.
  «Meie arvates tuleks välja töötada üldine lepingu vorm kõigile ostjatele, et ei tekiks võimalust ühte teisele eelistada mingite subjektiivsete asjaolude tõttu,» nentis Kohava. Saetöösturite sõnul peavad kirjas olema ka sanktsioonid lepingu rikkumise kohta, aga praegu ei aktsepteeri riik enda kui müüja suhtes mingeid sanktsioone.
  «Kohtumisel selgitasid saeveskid oma erihuve, üksmeelel oldi, et riigi pakutud metsamüügi hind on praeguses turusituatsioonis kõrge,» ütles Vana-Võidu saetööstuse juhataja Martin Arula.
  Kõne all oli ka saetööstuste liidu loomise mõte, aga konkreetse väljundini see ei jõudnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi