• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inglise Pank tõstis ootamatult intressi

  Valuutaturgude peataolek jätkub endiselt. Diilerid vaatavad, mis toimub väärtpaberibörsidel, makromajanduslikest näitajatele visatakse pilk vaid korraks. Analüütikud ning diilerid on peaaegu surmkindlad, et ei Saksamaa, USA ega Jaapani keskpangad selle aastanumbri sees intressimäära ei tõsta. Kõik see kokku on viinud seisundini, kus dollari kurss liigub ei kuhugi. Eile, nagu viimastel päevadel iseloomulik, pendeldas USD päev otsa kursivahemikus 1,72 kuni 1,73. Niipea kui kurss ületas korraksi emba-kumba vastupanutaset, toimus korrektsioon eelpoolnimetatud koridori.
  Närvilisust lisab pidulikule paigalmarssimisele olukord Kagu-Aasias. Senistele murelastele -- Tai, Hongkong, Indoneesia -- on oodata lisa Lõuna-Korea näol. Riigi suur jooksevkonto defitsiit, pangasüsteemi sõltuvus lühiajalistest laenudest ning suurte korporatsioonide pankrottide arvu kasv. Siia lisandub surve kohalikule rahale (won), mis omakorda sunnib tõusma intressimäärasid ning laenutingimused lähevad kehvemaks. Finantssituatsiooni halvenemine võib panna pidurid peale väliskapitali sissevoolule. Korea ise usubki, et nad tulevad ilma välisabita toime, kuid elame, näeme.
  Valuutaturgusid üllatas eile siiski Inglise Pank, kes tõstis baaslaenu intressimäära 25 baaspunkti võrra 7,25 protsendini. Intressimäära tõstmine aitas Briti naela kolmapäeval kaotatud positsioone taastada ning nael tõusis eile taas peaaegu poolteise penni võrra 23,256 kroonini. Tegemist oli juba viienda intressimäära tõstmisega leiboristide valitsemisaja jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.