• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inglise Pank tõstis ootamatult intressi

  Valuutaturgude peataolek jätkub endiselt. Diilerid vaatavad, mis toimub väärtpaberibörsidel, makromajanduslikest näitajatele visatakse pilk vaid korraks. Analüütikud ning diilerid on peaaegu surmkindlad, et ei Saksamaa, USA ega Jaapani keskpangad selle aastanumbri sees intressimäära ei tõsta. Kõik see kokku on viinud seisundini, kus dollari kurss liigub ei kuhugi. Eile, nagu viimastel päevadel iseloomulik, pendeldas USD päev otsa kursivahemikus 1,72 kuni 1,73. Niipea kui kurss ületas korraksi emba-kumba vastupanutaset, toimus korrektsioon eelpoolnimetatud koridori.
  Närvilisust lisab pidulikule paigalmarssimisele olukord Kagu-Aasias. Senistele murelastele -- Tai, Hongkong, Indoneesia -- on oodata lisa Lõuna-Korea näol. Riigi suur jooksevkonto defitsiit, pangasüsteemi sõltuvus lühiajalistest laenudest ning suurte korporatsioonide pankrottide arvu kasv. Siia lisandub surve kohalikule rahale (won), mis omakorda sunnib tõusma intressimäärasid ning laenutingimused lähevad kehvemaks. Finantssituatsiooni halvenemine võib panna pidurid peale väliskapitali sissevoolule. Korea ise usubki, et nad tulevad ilma välisabita toime, kuid elame, näeme.
  Valuutaturgusid üllatas eile siiski Inglise Pank, kes tõstis baaslaenu intressimäära 25 baaspunkti võrra 7,25 protsendini. Intressimäära tõstmine aitas Briti naela kolmapäeval kaotatud positsioone taastada ning nael tõusis eile taas peaaegu poolteise penni võrra 23,256 kroonini. Tegemist oli juba viienda intressimäära tõstmisega leiboristide valitsemisaja jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.