6. november 1997 kell 22:00

Peagi müüakse 10 000. sõiduauto

Oktoobris müüdi Eestis 1231 uut sõiduautot -- 80 võrra vähem kui septembris. Tegu on kõigi aegade teise tulemusega. 10 kuuga müüdi 9358 uut sõiduautot, 10 000. auto läheb kaubaks ilmselt nädala-kahe pärast.

Ehkki kõige enam müüakse meil nn väikseid keskautosid (kindel turuliider on juba kuid Honda Civic), on mitmete automarkide puhul enimmüüdud mudeliks hoopis mõni suurem sõiduk -- näiteks Toyota (Carina läbimüük edestab Corolla oma), Peugeot (406 ostetakse rohkem kui 306), Mazda (626 müüdi 10 võrra enam kui 323), samuti Fiat, Hyundai ja veel mõni.

Märkida tasub Mitsubishit, mille läbimüük kasvas tänu kohale jõudnud suuremale partiile hüppeliselt -- septembrikuu 49 autolt 64 autole. Mõneti ootamatu on, et kõige enam läheb kaubaks tippmudel Galant, edestades nii Lancerit kui Carismat.

Eesti automüüjad on tänavu müünud koos tarbesõidukitega ligi 11 500 uut autot. Täpne ülevaade, palju sellest on müüdud siinsele autoostjale, palju Eestist välja, kahjuks puudub, kuid ÄP hinnangul peaks Eestist välja müüdud autode arv jääma 1500 piiresse. Suurimad autode Eestist väljapoole müüjad on Toyota (413 autot) ja Honda (248), kuid ka neid autosid üldtabelist maha arvates jäävad nad ikkagi tabeli tippu.

Hetkel kuum