6. november 1997 kell 22:00

Thyssen ja Krupp ühendavad jõud

Ühinemisteatesse suhtus Saksa aktsiaturg positiivselt. Kolmapäeval tõusis Thysseni aktsia 4,9% ja Krupp-Hoeschi aktsia 4% ning nende väärtus oli vastavalt 411 ja 389 Saksa marka.

Uue firma käive ulatuks 63 mld Saksa margani ehk 504 mld Eesti kroonini. Kahe firma mullune puhaskasum oli 558 mln Saksa marka ehk 4,46 mld Eesti krooni. Ühinemise tulemusena säästaksid firmad 450 miljonit Saksa marka aastas.

Kahe firma võimalikust ühinemisest on räägitud juba märtsikuust peale, kui Krupp tegi konkurendile 13,6 miljardi Saksa marga suuruse agressiivse pakkumise, mille Thyssen tagasi lükkas. Pärast seda alustasid pooled sõbralikke läbirääkimisi.

Läbirääkimiste esimese tulemusena ühendasid firmad septembris oma terasetootmise. Uues firmas jagunesid aktsiad Thysseni kasuks 60:40.

Nüüd püüavad mõlemad firmad oma aktsionäre veenda firmade täieliku ühendamise vajalikkuses. Kruppi põhiaktsionärideks on Kruppi perekonna sihtasutus (51% aktsiatest), Iraani riik (22,5%) ning Westdeutsche Landesbank (9,6%).

Thysseni omanikkonna moodustavad 140 000 aktsionäri. Suurim aktsiapakk (11,5%) on konsortsiumi käes, mille moodustavad Commerzbank ja kindlustusfirma Allianz. DI-ÄP

Hetkel kuum