9. november 1997 kell 22:00

Tarkoni vara müüdud 20 mln eest

«Seda on rohkem, kui me ligi kaks aastat tagasi ettevõtet likvideerima asudes lootsime,» rääkis Mäeots. «Tookord rehkendasime maksimum 12 mln krooniga. See näitab, et kinnisvarahinnad on vahepeal tõusnud.»

RASi Tarkon eelmise likvideerimiskomisjoni esimehe, erastamisagentuuri arendusdirektori Kostel Gerndorfi sõnul polnud kevadel, pärast viimase suurema objekti müümist, komisjonil mõtet tegevust jätkata.

Likvideerimiskomisjon müüs RASi Tarkon vara osade kaupa. Gerndorf on varem Äripäevale öelnud, et osade kaupa müües loodeti rohkem raha saada. Erastamisagentuur püüdis Tarkonit tervikvarana müüa tulutult kaks aastat. Suure riigimaksuvõla tõttu otsustas erastamisagentuur ettevõtte 1996. a jaanuaris likvideerida. Ilma viivisteta küündis Tarkoni maksuvõlg ligi 15 mln kroonini.

Tarkoni põhitootmiskorpuse paari väiksema hoonega ostis mullu suvel enampakkumisel valdavalt ettevõtte töötajaist koosnev AS Tarkon, makstes alghinna 8,7 mln krooni. Käibevahendite eest tasus firma 1,5 mln kr.

Mullu septembrist kuulub 60% aktsiaist ettevõtte peatellijale, Rootsi elektroonikatööstusele Hallberg-Sekrom Fabriks AB-le. Ülejäänud aktsiate omanikud on Tarkoni juhtkonnast.

ASi Tarkon üle-eelmise aasta käive oli 25 mln ja kahjum 15 mln krooni. Mullu sai firma väikese kasumi. Tänavu on loota 35 mln kr käivet ja 4 mln kr kasumit.

Hetkel kuum