10. november 1997 kell 22:00

ÄP indeks kukkus 19%

Suured kukkumised Tallinna börsil jätkuvad. Eile tegi börs järjekordse kukkumise päevarekordi. Aktsiate keskmist muutust iseloomustav ÄP indeks pikeeris 19,07% allapoole ja lõpetas börsi sulgemisel 692,2 punkti tasemel. Börsisüsteemi käive oli 108,87 mln kr.

Eilne päev algas Tallinna farmaatsiatehase aktsia vabalangusega. Esimese kümne kauplemisminuti jooksul kaotas aktsia poole reedeõhtusest väärtusest, minnes nii Tallinna börsi ajalukku kui kõige lühema aja jooksul kõige rohkem kaotanud aktsia. Farmaatsiatehase aktsia kollapsi põhjustas esmaspäevase Äripäeva artikkel, milles selgus, et farmaatsiatehas on jaganud valeinformatsiooni oma Moskva ettevõtmiste kohta.

Lisaks märkisid maaklerid Reuterile antud kommentaarides kiire languse põhjustena repoportfellide sunnitud likvideerimise, millest tingitud langus põhjustas turul paanika, mis omakorda tekitas täiendava müügisurve.

Vaatamatele eilsele krahhile, on maaklerid meelestatud optimistlikult.

Majanduse fundamentaalnäitajad on endiselt head ning aktsiate hinnad börsil on langenud ebanormaalselt madalale.

Hetkel kuum