• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lindpere: olen teeninud korralikult

  Tallinnas Nõmmel oma eramajas elav Heiki Lindpere räägib, et on lõpuks leidnud oma elus tasakaalu. Endine Eesti Merelaevanduse peajurist töötab praegu õigusinstituudis, kus peab loenguid.
  Keskerakonna lihtliikmele Heiki Lindperele kuulub Pärnus asuv AS Hotell Viking, mille külastajatest üle 75 protsendi on soomlastest pensionärid.
  Firmaga on seotud ka endine riigikogu liige Illar Hallaste. Ma olen küll ise jurist, kuid ei hakka oma aega raiskama selliste asjade peale, nagu firmade äriregistrisse kandmine, kirjeldab Lindpere Hallaste osa firmas.
  Lindperele kuulub põhiosa ASis Diplomaat.
  Diplomaat tegeleb Lindpere väitel nõustamisega ja kursuste korraldamisega. Lindpere lisab, et Diplomaat tegeleb ka pidulike rõivaste laenutamisega, on patenteerimas elitaarse viina Diplomaat kaubamärki ning ka Diplomaadi hotelli kaubamärki.
  Arstide perekonnast pärit Lindpere ütleb, et juristi elukutse kasuks otsustas ta juba varases nooruses. Olles kaugsõidu tüürimees, astus Lindpere Tartu ülikooli. Pärast seda läks ta tööle Tallinna merekaubasadamasse, et oma õpinguid kaugõppes jätkata.
  Samal ajal tegutses Tallinnas Tuukri tänaval internatsionaalne meremeeste klubi, mis tegeles välismaalt tulnud meremeeste vaba aja sisustamisega. Mulle pakuti seal direktori kohta, lausub Lindpere.
  Lindpere käis laevadel kapteneid klubisse kutsumas. Ma ütlesin, et meil on piljard, baar ja aktivistid tüdrukud, kellega saab vestelda ning kes on ka nagu tantsupartnerid, ütleb Lindpere. Klubi juurde kuulus ka julgeoleku ohvitser, kes ütles, keda tööle võtta ja vallandada ning kes andis tüdrukutele juhtnööre.
  Ka minu asetäitja oli julgeolekutöötaja, kuid mina seda ei olnud, väidab Lindpere. Ta räägib, et vahel siiski küsiti ka tema käest, kas ta midagi kahtlast pole märganud.
  Julgeolekuteenistusega võis Lindpere kokku puutuda ka teaduste akadeemias, kus ta tegeles meremeeste passide vormistamisega.
  Ma võtsin inimese ankeedi ning viisin vastavasse esimesse osakonda, kust sain siis vastuse, kas antakse luba või ei anta, jutustab Lindpere.
  «Ma ei ostnud, vaid liisin seda viieks aastaks Ühisliisingu kaudu,» kirjeldab Lindpere üle miljonikroonise Jaguari omandamist selle aasta maikuus. «Ma tellisin selle auto, eeldades, et Eesti Merelaevanduse erastamine läheb hästi,» lausub ta.
  Jaguari valikut põhjendab Lindpere sellega, et ta on juba mõnda aega Inglismaa-lembeline.
  Jaguar on ka pulmakink minu naisele ja mulle endale, lisab ta.
  Rääkides sissetulekutest, nendib Lindpere, et ta ei ole elanud vaid ühest palgast, sest on kuulunud paljude firmade juhatusse. «Ma olen teeninud korralikult,» ütleb ta.
  Mõni nädal pärast Eesti Merelaevanduse erastamist lahkus Lindpere ettevõtest, sest uus juht Enn Pant ei võtnud teda oma meeskonda. Järgmistel parlamendivalimistel kavatseb Lindpere keskerakonna nimekirjas riigikokku kandideerida.
  Lindpere tulevikuplaanidesse mahub ka endale advokatuurist advokaadipaberite taotlemine ning advokaadibürooga Lepik & Luhaäär liitumine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.