• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Tartusse esimene neljatärnihotell

    Reedel kirjutasid Tartu südalinnas krunti omav OÜ Hügieia ning Finest Tartu Hotels ja GMP Investeeringud alla hoonestusõiguse lepingule, mille järgi rajatakse 949 m² suurusele krundile ärihoone ja neljatärnihotell. Hoone eskiisprojekti koostab arhitekt Peep Jänes ASist Kolde Projekt.
    Veel tänavu peaksid lõppema arheoloogilised väljakaevamistööd tulevase hotelli vundamendiaugus. Ehitustööd võiksid alata kevadel ja hoone valmiks järgmise aasta jõuludeks. Investeeringute maht pole veel selge, kuna projekt pole valmis.
    «Meie tahtmised võivad olla suured, aga peame lähtuma krundi võimalustest,» ütles Hügieia juhatuse liige Ants Juhani. Tema sõnul näeb hoonestusõiguse leping ette, et Finest Tartu Hotels ja GMP Investeeringud rajavad ärihoone, mida nad kasutavad vähemalt 50 aastat.
    «Kavandame sellele krundile suurejoonelist ja kõrgetasemelist ärihoonet nii oma välimuselt kui sisult,» lisas GMP Investeeringute juhatuse esimees Kalle Sults.
    Hotell peaks saama 70--75 tuba, sh kolm sviiti. Hoone kogupindala on 4500 m².
    Ükski Tartu hotell ei vasta praegu rahvusvahelistele neljatärninõuetele. Eestis on neli tärni vaid hotellidel Olümpia, Palace ja Rannahotell. Finest Tartu Hotels on otsinud kuus aastat Tartu kesklinnas sobivat krunti hotelli rajamiseks.
    «Arvan, et sellel suvel kehtima hakanud tärnide andmise nõuete järgi pole Eestis ühtegi neljatärnihotelli ja ka Tartusse pole mõtet sellist ehitada,» leidis Tartu esinduslikuma hotelli Barclay direktor Urmas Uustal.
    «Uusi norme on küll võimalik täita, aga kas nende järgi ehitatud hotellil jätkub nii kõrgel hinnatasemel ka kliente, on iseküsimus,» märkis Uustal.
    «Tahame hotellis luua vähemalt 200 kohaga esindusliku konverentsisaali. Tartus sellist praegu pole, nõudlus aga on,» lausus Finest Tartu Hotelsi juhatuse esimees Peep Jonas. hannes tamme
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti kalamarjabuumi taga seisab Indrek Kasela
Statistikaamet üllatas eile andmetega, mis näitasid, et kalamarja müük Eestis on aastaga tonnide viisi kasvanud. Kui esiti pakuti suureks põhjuseks lihtsalt eestlaste kasvanud armastust kalli kraami vastu, siis PRFoodsi juht Indrek Kasela teadis lisada, et suure osa tõusust annab just tema ettevõte.
Statistikaamet üllatas eile andmetega, mis näitasid, et kalamarja müük Eestis on aastaga tonnide viisi kasvanud. Kui esiti pakuti suureks põhjuseks lihtsalt eestlaste kasvanud armastust kalli kraami vastu, siis PRFoodsi juht Indrek Kasela teadis lisada, et suure osa tõusust annab just tema ettevõte.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.