11. november 1997 kell 22:00

Antiviirus uuendab end võrgust

Nõuded riistvarale- PCga ühilduv arvuti ,protsessor Intel 386 või uuem, vähemalt 8MB mälu, vähemalt 16MB kõvaketas, laserplaadiseade

Töökeskkond:- Windows 95 või NT

Hind- 1784 krooni

Allikas- IT

- Viiruste maailm on kirev nagu issanda loomaaed. Makroviiruste rünnak võrgu ja e-postiga saadetud attach- -failide kaudu sundis ka kõiki suuremaid antiviirusetootjaid oma viirusehävitajaid uuendama. Nüüd on Symanteci uuel Norton Antivirus 4.0 programmil tõhus makroviirusekaitse sisse ehitatud: sel sügisel turule tulnud antiviirus avastab ja muudab kahjutuks Symanteci kinnitusel 90% uutest makroviirustest ja 80% failiviirustest. Heuristilise meetodiga Bloodhound(tm) avastatakse edukalt ka polümorfseid ehk muutuva koodiga viiruseid, nii tuntud kui tundmatuid. Tavaline mingi koodilõigu otsimine, mis viirust iseloomustab, keerukamate, muutuva koodiga viiruste puhul ei aita.

Norton Antivirus 4.0 sisaldab ka nn virtuaalprotsessorit, mis laseb viirusel käivituda testkeskkonnas ja jälgib sammhaaval tema tööd.

Antiviirus kasutab Interneti-ühendust, et reaalajas uuendada oma viirusehävitamisvahendeid antiviiruse uurimiskeskuse värske andmebaasiga Symanteci koduleheküljel. Selline uuendamine on täiesti tasuta. Lisaks on Norton Antivirusel olemas WWW-brauseri liides, mis jälgib kasutaja Interneti-sessioone ja kontrollib väljastpoolt saabuvate andmete viirusepuhtust ning Java või activeXi programmide ohutust.

Hetkel kuum