16. november 1997 kell 22:00

AB Elukindlustus julgeb minna börsile

AB Elukindlustuse AS on vaatamata rahaturu kriisile otsustanud korraldada aktsiate avaliku emissiooni ja kavatseb esitada seejärel börsile noteerimistaotluse. Kindlustusseltsi emissioon algab täna.

Emissiooni teostava ASi Hansa Investments asedirektor Viktor Mahhov ütles, et kindlustus ja eriti elukindlustus on endiselt atraktiivne investeerimisvaldkond ja seetõttu ei usu ta, et emissioon võiks läbi kukkuda. AB Elukindlustuse emissiooni maht on 13,5 miljonit krooni.

«Tegemist on üsna väikesemahulise emissiooniga,» kommenteeris Mahhov. «Loodame, et AB Elukindlustuse aktsiate vastu on huvi ka välisinvestoritel.»

Tõnu Vanajuur Cresco Väärtpaberite ASist kinnitas, et emissiooni korraldamine on praegu julge samm. «Elukindlustus on iseenesest kahtlemata atraktiivne, eriti pärast IMFi memorandumis antud lubadusi pensionireformi kohta,» ütles Vanajuur. «Küsimus on aga üleüldises valmisolekus aktsiaid osta.»

Vanajuure sõnul on iga kindlustusseltsi börsile minek tervitatav, kuna see rahaturusektor on seni börsil liiga vähe esindatud. ÄP

Hetkel kuum