16. november 1997 kell 22:00

Keegi ei soovi praegu riskida

Kolmapäevasele kiirele tõusule järgnes Tallinna börsil neljapäeval ja reedel hindade stabiliseerumine õrnalt langeva trendiga. Ilmselt saab taoline liikumine lähemal ajal trendiks, sest turg (eriti väiksemad investorid) on praegu väga ettevaatlikud ja kipuvad juba üsna väikesi võitte kindluse mõttes realiseerima. Üks maakler ütles reedest päeva Reuterile kommenteerides, et kauplemine oli väga närviline, kus mitte keegi ei soovinud võtta mitte mingeid riske.

Reedel tegi börsisüsteemi enamkaubeldavate aktsiate hindade põhjal arvutatav ÄP indeks väikese, 0,23protsendise languse, lõpetades börsi sulgemisel 748,61 punkti tasemel. Börsi ja vabaturu kogukäive oli reedel 84,34 mln krooni.

Ülekaalukalt enimkaubeldud oli taas Hansapanga aktsia, mille käive ulatus registreeritud 208 tehingus 43,3 mln kroonini. Käibelt järgmise, Hoiupanga aktsia päevakäive oli 13,9 mln kr.

Huvitav on see, et kui teisipäeval, kolmapäeval ja reedel ulatus päeva jooksul börsisüsteemis registreeritud tehingute arv ligi 1400ni, siis reedel langes kauplemisaktiivsus vaid 759 tehinguni, iseloomustades investorite mõningast rahunemist.

Hetkel kuum