24. november 1997 kell 22:00

Infovarguste kindel filter

3 M Privacy Plus filter PF 400 ja 450

Toime:- mikroribatehnoloogia filter ei ähmasta ekraani, kuid muudab selge pildi nähtavaks vaid arvutikasutajale

Omadused:- kaitseb täielikult radiatsiooni, kiirguse ja ekraanile peegelduva valguse eest tootja: 3M USA

Hind:- olenevalt erkaani suurusest ja omadustest 1850--2350 kr

- Suures bürooruumis või klienditeeninduskontoris tuleb arvutil töötajal sageli tegelda ka firmasisese infoga, mis paratamatult satub büroos ringiliikuvate ja üle õla arvutisse kiikavate võõraste pilkude alla. Kuigi info pole ülisalajane, vajab see siiski kaitset. Tuntud USA kontoritarvete tootja 3M töötas välja uut tüüpi turvafiltrid PF 400 ja 450, mis võimaldavad monitoril toimuvat jälgida ainuüksi arvuti kasutajal.- 3M-le ainuomane ja patenteeritud mikroribatehnoloogial põhinev ekraanifilter erineb teistest filtritest vähemalt kahe omaduse poolest. Nimelt saab mikroribatehnoloogial toodetud filtrit kasutades arvutist teavet vaid otse ekraanile vaadates ja juba 30kraadise nurga alt pole monitorist näha muud peale musta pinna. Kui ülejäänud filtrid proovivad hägustamisega monitoripilti varjata -- rikkudes samas kasutaja silmi --, siis PF 400 ja 450 filtri pilt jääb otse vaadates selgeks. Mikroribatehnoloogiat võiks piltlikult võrrelda imepeene, vaid mikroskoobis nähtava, vertikaalse avatud ribikardinaga, kust valgus läheb vaid otse läbi.- Peale turvaomaduste kaitsevad Privacy Plusi filtrid ka radiatsiooni eest. Olenevalt klaasi toonist (dark, medium, lite- ) vähendab filter arvutikiirgust 45--69%. Ekraanile peegelduvat välisvalgust vähendab filter kuni 9 protsendini. Lisaks balansseerib filter ekraani kontrastid, pakkudes kasutajale tõetruu ja selge pildi, mida pilti hägustavad filtrid ei suuda. Peale arvuti töötas 3M välja samal tehnoloogial põhineva dokumendikaitse filtri. Vestluse ajal asetatakse filter dokumendile.

Hetkel kuum