• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltimaade ettevaatlik tõus

  Läti aktsiate hinnad tõusid teisipäeval taas, kuid võrreldes Tallinnaga tunduvalt vähem. Maaklerid ei soovinud ennustada aktsiahindade edasist käitumist, arvestades maailma turgude ebastabiilsust. Ilmne on, et Jaapani kriisi süvenemine mõjub halvasti ka Balti turgudele, kuna hoiab tagasi välisinvestorite sisenemise turule. Kohalikud investorid on küll suutelised hoidma praegust hinnataset, kuid mitte tõstma seda varasematele tasemetele.
  Leedus tõusid hinnad ettevaatlikult. Tugevamat tõusu näitas põhinimekiri -- investorite ostuhuvi oli suunatud eeskätt turu liiderpankadele, mis tõstsid enam kui 5% võrra ka Litin-indeksit. A-nimekirjas liikusid aktsiad eri suundades ning Litin-A muutus lõpptulemusena vaid marginaalselt. Investorite mõningane optimism puudutab lähiaegadel põhiliselt panku ning arvestades nappi usaldust turu vastu on tööstussektori aktsiate väljavaated üpris kahvatud.
  Aasia turud said Vene aktsiatele taas komistuskiviks. Vene investorite toetus kadus päeva jooksul pea täielikult ning RTS-indeks langes üle 5%. Mõned maaklerid uskusid siiski, et USA tänupühade eel võib lühikeste positsioonide katmine hindu lühemas perspektiivis toetada. Koduinvestorite huvi on praegu põhiliselt võlakirjaturul, kus tulumäärad on kiirelt tõusmas.
  Jaapani maaklerfirma Yamaichi krahh tõi USA investorite teadvusse, et kriis Aasias pole veel läbi ning, veel hullem, näiteks laienemine Jaapanisse on veel ees. Raskused Jaapanis mõjutavad USAd oluliselt rohkem kui sealsete «tiigrite» hädad. Võlakirjaturud kukkusid järsult hirmu tõttu, et siduvad välislepingud sunnivad Fedi andma tuge rahanappuses vaevlevatele Jaapani pankadele -- sellesisulise palvega pöördus Fedi poole Jaapani keskpank. Aktsiaturud kukkusid ca 1,5%, kõige rängemad olid kaotused tavapäraselt tehnoloogiaaktsiate seas, mida ei suutnud toetada ka mõned soodsad kasumiuudised. Nasdaq langes 2,08%, 1586,99 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.