• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturul jätkub tõus

  Teisipäeval 706 punkti juures lõpetanud Äripäeva aktsia indeks kerkis eile esimese kauplemisminutiga üheksa punkti. Veerand tundi hiljem oli aktsiaindeks tasemel 782 punkti. Edasi hakkas indeks mõningate kõikumistega langema ja sulgus päeva lõpuks 721,4 punkti tasemel.
  «Täiesti loogiline börsipäev,» kommenteeris Äripäeva analüütik Toomas Truuverk. Tema ootas aktsiahindade langust juba hommikul.
  ASi HF Kapital maakler Kaur Elviste ütles, et kümneprotsendiline hinnatõus kolmandat päeva järjest olnuks üle mõistuse.
  Elviste sõnul on börsikrahh teinud investorid ettevaatlikuks ja paljud neist püüavad oma kõige väiksemadki kasumid kiiresti välja võtta. See on tema kinnitusel põhjuseks, miks aktsiahinnad ei tõuse liiga kiiresti. «Turule on see kasuks, jahutab hüppelisi tõuse,» lisas Elviste.
  Suurima tõusu tegi börsil eile Tallinna farmaatsiatehase aktsia, mille sulgemishind suurenes võrreldes teisipäevaga kümme krooni ehk 13,9%. Tallinna farmaatsiatehase aktsia sulgemishind oli eile 82 krooni.
  Pangandussektoris tõusis eile enim, 7,8 krooni, Forekspanga aktsia, mille sulgemishind oli 103 kr.
  Väärtpaberispetsialistide kinnitusel on turule jõudnud pikemat aega eemal olnud välisinvestorid. Kaur Elviste sõnul ei tule välisinvestorid turule hea õnne peale, vaid nende ratsionaalne mõistus väidab, et Eesti turg on praegu madalseisust üle saanud ja on taas uue tõusu alguses.
  Toomas Truuverki sõnul on aktsiate hinnad jõudnud tasemele, kus nad mõneks ajaks stabiliseeruvad.
  Elviste sõnul ei ole põhjust karta, et nädala algusest saadik toimunud rohkem kui 20protsendiline hinnatõus tagasi langeks. «Mõningane hindade korrektuur võib küll aset leida, aga suurt langust ma ette ei näe,» lausus ta.
  Elviste sõnul on turusuundumus tõusev, millele annab kinnitust ka börsi päevakäivete suurenemine. Börsi eilne päevakäive oli 177,6 miljonit krooni ja vabaturul kaubeldi väärtpaberitega 1,5 miljoni krooni eest.
  Enim kaubeldi eile Hansapanga ja Hoiupanga aktsiatega, mille päevakäibed olid vastavalt 58,3 miljonit ja 42,6 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.