• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oktoobris jõuvad ehitised sisustusjärku

  Oktoobrikuu oli toolimüüjatele üliedukas. Kõige rohkem osteti suurtes partiides juhi- ja töötoolidest odavamaid klienditoole.
  Kõige enam klienditoole müünud Standardi müügijuht Marek Antoniak selgitas, et oktoobris oli tööd lausa ülemäära ning tekkis raskusi juba tellimuste täitmisega.
  «Klientide soovid muidugi rahuldame, kuid tarnetähtajad pikenevad,» kinnitas Antoniak. Tema sõnul on põhitellijad pangad, kindlustusseltsid ja riigiasutused, kellel on valminud suured objektid. Hoiupank tellis uude majja näiteks mitusada tooli.
  Tartu suurim mööblimüüja Saloni ei jäänud tulemustelt Standardist eriti maha, suurimad tellijad olid firma müügisekretäri Siiri Kikkase sõnul Tartu ülikool ja keskkonnaministeerium.
  Kui müügitabeli tipus on suhteliset odavad Itaalia toolid, siis palju kallimate Puustelli, Martela ja Interstuhli müüjad peaksid samuti oktoobrikuuga rahule jääma. Siiski leidis Dateli ärijuht Andres Teder, et kallite, aga vastupidavate ja Põhjamaades väga kõrgelt tunnustatud toolide müügiaeg pole Eestis veel käes, sest tellijatel ei jätku vahendeid. «Näiteks mitmete ergonoomide arvates parimat tooli Skandinaavias, Matrela Logic'ut, müüsime oktoobris vaid kolm tükki,» selgitas Teder.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.