30. november 1997 kell 22:00

Kas hinnavahe teid mõjutab?

Praegu kasutame Statoili teenust, sest maksetingimused on vastuvõetavad ja määrab kvaliteet.

Vahetaksin tanklaketti siis, kui teise pakutav on oluliselt parem ja ma olen selles veendunud. Kui bensiini hind oleks stabiilselt liitri kohta 10--20 senti odavam, siis mõtleks küll vahetada, aga see peaks olema stabiilselt nii. Kui mõni hakkab aeg-ajalt päevakaupa «solkima», siis seda ei jõua keegi jälgida. See häiriks rohkem ning tekitaks peavalu endale ja raamatupidamisele. Aga arvata võib, et nad omavahel ikkagi korrigeerivad neid hindu ning see viis senti siia-sinna ei muuda asja.

Ei mõjuta. Põhjus on väga lihtne: meie oleme Neste klient ja Neste on meie klient. Teoreetiliselt oleks hinnaga mängides meid võimalik ära meelitada ilmselt küll. Aga sõltub sellest, milline see hinnavahe siis on ja kui suureks see summa aasta peale peaks kujunema.

Praegused märgid ei ole seda keelt rääkinud, et need vahed nii väga suured oleksid, ehk kvaliteetjaamad on enam-vähem samas hinnakategoorias ja kuskilt nurgatagusest ei julge niikuinii ostma minna. Ühesõnaga -- nii kaua, kuni kvaliteetjaamad reguleerivad oma hindu võrdeliselt, siis ei ole ju mitte mingisugust vahet.

Kui nüüd töösõitudest rääkida, siis aeg on minu erialal kallim kui see bensiini hinnavahe. See sunnib valima mugavama lähima bensiinijaama, mis jääb soovitavalt paremale poole teed. Ja kuna tankimisi võib päris ootamatult tulla ning paagitäis bensiini maksab ikkagi päris palju raha, siis kasutan bensiinikaarti. Seejuures oman mitme firma kaarte. Kui on tegemist töösõiduga, siis maksab see, kus tanklas ma vähem aega kaotan.

Kui ma aga puhkusel olen või välismaal ringi sõidan näiteks, siis ma vaatan küll neid hindu ja tangin seal, kus on soodsam.

Me ei vali tanklate va-hel, sest meil on leping Eesti Statoiliga. Muidugi -- see hind, mis on Statoili hinnakirjas, võib olla küll natuke kõrgem, aga lepinguga kaasneb allahindlus.

Kui me vahetamismõtteid mõlgutame, siis teised kütusefirmad peavad midagi oluliselt paremat pakkuma. Kui hinnavahe kõiki soodustusi arvestades 10 protsendi juurde juba hakkab minema, siis hakkaksime ehk kaaluma. Momendil on ka Pärnus väiketanklaid, kus on 20sendine soodsam moment hinnakirjas olemas, aga lepinguid teades ei tule ka suurte kettide tegelikud hinnad kliendile kallimad.

Hetkel kuum