4. detsember 1997 kell 22:00

Kia valmistab Euroopale uusi mudeleid ette

Mootor:- 2497 cm³

Võimsus:- 175 hj

Maksimaalkiirus:- 185 km/h

Pikkus:- 4890 mm

Laius:- 1895 mm

Kõrgus:- 1730 mm

Teljevahe:- 2910 mm

Tühimass:- 1745 kg

- Korea autotootja Kia esitles eelmisel nädalal Söulis korraga üheksat uut või uuendatud mudelit, millest järgmisel aastal suur osa ka Euroopa turule jõuab. Eesti turu seisukohast pakuvad uuest mudelivalikust enim huvi läbi aegade esimene Kia mahtuniversaal Carnival ja meilgi juba üsna hästi tuntud Kia Claruse universaalkerega mudel Parktown (seda on lootust juba Motorexil näha).

USA ja Euroopa autotootjate edu mahtuniversaalide alal ei anna rahu ka korealastele. Hyundai reklaamis oma uut mudelit juba septembrikuisel Frankfurdi autonäitusel. Kui nende H-1 meenutab välimuselt siiski enam väikebussi, siis Carnival on klassikaline mahtuniversaal.

Sõltuvalt modifikatsioonist seitsme- või üheksakohaline sõiduk meenutab väliselt USA autotootjate toodangut. Erinevaid mootoreid on kaks -- üks bensiini-, teine diiselmootor.

Carnival on Korea esimene «läbijalutatav» mahtuniversaal -- mõlemal küljel asuva liuguksega.

Hetkel kuum