• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reisiterminaal rikub sadama turvalisuse

  Ajal, mil vabariigi valitsus arutab, kas Eestist ikka saab kaupade ja ehk ka reisijate transiitmaa, laieneb Tallinna sadam muudkui ärielu elavnedes. Kaubavoog ja reisijate hulk suureneb iga aastaga üle 10%. Suvisel turismihooajal reisib Tallinna sadama kaudu päevas 15 000 inimest.
  Praegu planeeritakse reisisadama laiendamist kaubasadama arvel. Kaubasadam aga kolib järjest kaugemale, näiteks Muugale ja Paldiskisse. Tundub, et veel aastakümme ja sadam neelab linna.
  Kui ASi Tallinna Sadam sisevalvetalituse ülem Peeter Lukanenok suhtub kaubasadamate järjest pingelisemaks muutavasse valvamisse ja lubade kontrollimisse kui paratamatusesse, siis Tallinna transpordipolitsei abikomissar Viktor Belov näeb vähemalt reisisadama liikluse hetkeolukorda süngetes toonides.
  «Reisisadama territooriumi, parklate ja juurdesõiduteede koormus on praegu meeletu, kui jätame kümneks minutiks liikluse järelevalveta, tekib kohe ummik,« kurtis Belov.
  Kõigist Tallinna transpordipolitseis registreeritud liikluseeskirjade rikkumistest toimub 80% sadama piirkonnas. Võrreldes eelmise aastaga on liiklusrikkumisi ligikaudu poole rohkem -- 3578 asemel 5690, neist liiklusmärgi nõuete eiramisi oli kümne kuu jooksul 2826, eelmisel aastal aga kõigest 806 korral. Haldusõigusrikkumiste arvu kasv on teine oluline näitaja, millega Belovi sõnul ei saa reisisadamas kuidagi rahul olla.
  Samas kinnitas Viktor Belov, et kaubasadamate korraga erilisi probleeme pole, kuritegevust on vähe ja selle raskusaste pole märkimisväärne. Kaubasadamate valvet peab Viktor Belov sarnaselt küsitletutega hästi toimivaks. Sadamate turvalisus jaguneb seetõttu kaheks -- kaubasadamates on turvaline, kuid reisisadamas kaugeltki mitte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.