Käesoleval aastal on Valga Liha- ja Konservitööstuse AS soetanud üle kuue miljoni krooni eest termokambreid, mis võimaldavad toota päevas kuni 20 tonni vorsti ja suitsulihatooteid. Ettevõtte aastane vorstitoodang ulatub 3650 tonnini, kombinaadi aastakäive on 180 miljonit krooni.
«Oleme ettevõtet tänapäevastanud vastavalt oma võimalustele ja pole end lõhki investeerinud,» lausus ettevõtte direktor Elmut Paavel. «Kasutame 95 protsendi ulatuses Eestist varutud sea- ja loomaliha, kuigi praegu on Soomest sealiha odavam osta kui kohalikult turult.»
Paaveli kinnitusel on Eesti ligi paarisajast lihatööstusest elujõulised vaid paarkümmend. Eesti mastaapides on tema sõnul arvestatav tootja selline lihakombinaat, kust tuleb päevas üle kahe tonni toodangut.
«Pisitootjate käes on praegu ligi viiendik lihaturust,» väitis Paavel. Tema hinnangul on Valga lihakombinaadi turuosa Eestis kümne protsendi ligidal.
Käes on suur suvi ning põhiline puhkuste aeg. Ekslikult arvatakse, et soe suveaeg kipub paljudele eestlastele koos alkoholiga mööduma. Aastast aastasse on kasvanud aga just alkoholivabade toodete populaarsus ning seda mitte üksnes suvel, vaid üleüldiselt – kasvanud on nii alkoholivabade toodete hulk kui ka tarbijate nõudlus.