• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Phare toetab Eesti äärealade arengut

  Eesti riik investeerib Phare toetatavatesse projektidesse ligi 15 miljonit krooni. Rahandusminister Mart Opmann ja Euroopa komisjoni delegatsiooni juht Eestis Arhi Palosuo kirjutasid reedel alla piiriäärsete alade koostöö finantsmemorandumile, mille järgi rahastab Phare 2000. aasta lõpuni kaheksat projekti. Toetusrahaga viiakse läbi peamiselt tasuvusuuringuid ja eeltöid.
  Arhi Palosuo sõnul peavad piiriäärsete alade koostöö raames rahastatavad projektid soodustama naaberriikide elanike vahelist suhtlemist või parandama keskkonna seisundit. «Projekti eelis on käegakatsutav tulemus,» märkis Palosuo.
  Mart Opmann pidas oluliseks, et toetusraha suunatakse väljapoole Tallinna. «Me jätkame Phare abiga valitsuse kavandatud regionaalpoliitikat, mis suunab vahendid investeerimisraskustes piirkondadesse Ida-Virumaal, Kagu-Eestis ja saartel,» ütles Opmann.
  Phare koostööprojekt toimib Eestis 1994. aastast. Seni on toetatud 14 Eesti majanduse korraldamisele suunatud projekti ligi 174 mln krooniga. Suuremaid toetusi on varem saanud ohtlike jäätmete majanduse, Kuressaare jahisadama ehituse ja Pandivere veekaitseala heitvete puhastusseadmete projekt.
  Abi saavad institutsioonid on ministeeriumid, maa- ja omavalitsused.
  Piiriäärsete alade koostööprojekti Eesti-poolne juht Lembit Talli selgitas, et abiraha ei kanta omavalitsuste arvele, vaid suunatakse Brüsselist otse teostamiskonkursi võitnud firmadele. Tema sõnul on konkurssidel seni võitnud välisfirmad, sest eestlased ei tule alati toime ingliskeelse ja ELi asjaajamisnõudeile vastava tegevuskava koostamisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.