6. jaanuar 1998 kell 22:00

Muinasjutt Tallinna moodi

Majandusminister Jaak Leimann teatas eile, et riik tahab sel ja järgmisel aastal tõhustada maa erastamist. Eesmärgiks on seatud, et sel ja järgmisel aastal sõlmib erastamisagnetuur kokku vähemalt 1400 maa ostu-müügi lepingut. Kuigi möödunud aastal sõlmis erastamisagentuur ainult 264 maa müügi lepingut ja ülemöödunud aastal vaid 169, kinnitas Leimann, et tegelikult on agentuur võimeline sõlmima ka tuhatkond lepingut aastas. Agentuuri tööd takistavad aga mõned kohalikud omavalitsused, kes töötavad ebaefektiivselt. Kõige suurem probleem on Tallinna linnavalitsusega. Kogu protsess pidurdus pealinnas pärast seda, kui Harju maavanem delegeeris maa erastamise korraldamise Tallinna linnavalitsusele. Sama töö tegemiseks, mille Harju maavalitsuse töötajad tegid ära ühe kuuga, kulub Tallinna linnaametnikel umbes üheksa kuud. Arvud näitavad, et linnajuhtide jutud maa erastamise kiirenemisest on olnud ainult tühipaljas muinasjutt.

Hetkel kuum