15. jaanuar 1998 kell 22:00

Börsiuudised

- Tallinna börs. Tehniliste probleemide tõttu algas eile kauplemine Tallinna börsil alles kell 11.15. Börsipäeva tavapärane algus on kell 10.00. Börsi töö katkestuse põhjustas tõenäoliselt Eesti Telefon, ütles EVK tehnilise talituse juhataja Tiit Hindrikson BNSile.

- Saulese pank. Tallinna Panga poolt ülevõetava Läti Saulese panga mullune auditeerimata kasum oli 862 000 latti ehk 21,2 miljonit Eesti krooni, ütles panga esindaja BNSile. Detsembris sai Saulese pank 6000 latti (147 500 kr) kahjumit. Aasta lõpuks olid Saulese panga aktivad 71,381 miljonit latti ehk 1,75 miljardit krooni.

- Riia börs. Eile otsustas Riia börsi nõukogu alustada alates tulevast esmaspäevast, 19. jaanuarist, pidevat, muutuvate hindadega kauplemist ka börsi nn vaba nimekirja aktsiatega.

- Staburadze. Läti kommivabriku Staburadze 25% aktsiate omanik, USA investeerimiskompanii New Capital Markets Inc teatas eile, et tema investeering ettevõttesse on pikaajaline. Lisaks on investeerimisfirmal mõningane kauplemispositsioon Unibanka ja Balta aktsias. Tulevikus plaanib New Capital Markets koos oma klientidega investeerida Läti ja teiste Balti riikide börsidele 50 mln USA dollarit.

- Leedu Hoiupank. Leedu Hoiupank (Taupomasis Banks) plaanib korraldada 120 mln litise (436,8 mln kr) emissiooni. Ühe aktsia hinnaks emissioonis plaanitakse 13,5 litti. Börsil oli aktsia viimane hind 15 litti. Lõplik otsus emissiooni korraldamise kohta tehakse 19. jaanuaril. 74% aktsiate omanik Leedu valitsus teatas, et hääletab emissiooni poolt, kuid mitte suuremas mahus kui 12 mln uut aktsiat nominaalväärtusega 10 litti.

- Sanitas. Leedu suurim farmaatsiatehas Sanitas teenis eelmisel aastal 8,989 mln litti (32,7 mln kr) puhaskasumit.

Hetkel kuum